Når på dagen bør vi ta bryllupsbildene?

Bryllupsbilde i solnedgangen

Har du lyst til å gjøre bryllupsfotografen din ekstra glad? Sett av en liten halvtime til portrettbilder like før solnedgang. Når solen står litt lavere på himmelen og skyggene blir lengre kan det skje fotografisk magi. Det varme lyset er svært flatterende for både dere og omgivelsene rundt. Gifter du deg på sommeren? Mitt tips er å ikke stresse avgårde for å ta portrettene med en gang. Bruk heller tiden sammen med hverandre og gjestene, og ta det helt med ro frem mot middagen. Med litt planlegging vil solen nærme seg horisonten samtidig som det passer seg med en pause i middagen. Snik dere unna og slapp av sammen, ta en liten pause fra alle andre og få noen skikkelig flotte bilder. At man har et glass vin eller tre i kroppen skader heller ikke, det hjelper gjerne på kameranervene.

Dere som gifter dere på høsten eller vinteren er ekstra heldige. Litt kortere dager betyr litt tidligere solnedgang, og forholdene kan være perfekte allerede like etter vielsen deres. 

Når går solen ned?

Godt spørsmål! Du kan enkelt søke på Google for å finne ut når solnegang er på bryllupsdagen deres. Hvis du bruker iPhone er appen Magic Hour gratis og forteller både når solen går ned også når lyset er på sitt flotteste.

Foto:  Lieben Foto
Foto:  Jan Ivar Vik