Intervju med Tone Tvedt

Foto: Michaela Klouda

Foto: Michaela Klouda

Hvem er du og hvor holder du til?

Jeg er Tone, er 31 år og bor i Oslo sammen med mannen min Andreas. Jeg er opprinnelig fra Kristiansand men har hatt Oslo som hjemby i over ti år, og elsker det. Jeg har kontor på Sagene med to andre Blikkfangere, Åsmund og Michaela, og en bryllupsplanlegger. Sammen utgjør vi kontorfellesskapet MYNE. Når jeg ikke er ute og fotograferer er det stort sett her du finner meg. Ellers når jeg har fri liker jeg å gå på konserter og spise god mat. 

Hvorfor ble du bryllupsfotograf?

Jeg har jobbet med mange sjangre innenfor faget etter å ha både studert kunstfoto og vært ansatt som lærling i et fotostudio. Etter mange år som fotograf har jeg funnet ut at det jeg liker aller best å jobbe med er bryllup. 

Hva er vel bedre enn å kunne tilbringe arbeidsdagen med et lykkelig brudepar som er omringet av alle de beste menneskene i livet sitt? Det å vite at bildene mine betyr mye for kundene min er også noe jeg setter pris på. I tillegg får jeg reist masse rundt i både Norge og utlandet, og får møte mange fantastiske og rause mennesker.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg når du ikke fotograferer bryllup?

Da er jeg som regel på kontoret mitt hvor jeg f.eks gjør forefallende arbeid, møter kunder, driver etterarbeid på bilder eller fotograferer andre typer oppdrag. Etter et par år med hjemmekontor setter jeg utrolig stor pris på å endelig ha kollegaer igjen. Det er så deilig å kunne gå på jobb, og la hjemme være hjemme. Siden vi alle jobber i samme bransje er vi jo egentlig ”konkurrenter” men vi heier heller på hverandre og inspirerer hverandre. 

Har du noen gang gjort en tabbe, og hvordan rettet du opp i det?

Etter mange år som fotograf har jeg selvsagt tabbet meg ut en og annen gang, men heldigvis har det aldri vært veldig alvorlig eller gått utover kundene mine. Jeg husker en gang jeg skulle fotografere interiør og klarte å miste vidvinkelobjektivet i bakken så glasset knuste. Flaks for meg at jeg hadde en backup-linse jeg kunne bruke. Jeg har lært at jeg må lage meg rutiner og hvis jeg holder meg til dem når det gjelder backup av bilder og lignende så går det smooth.

Vis oss et bilde du er veldig fornøyd med. Hvorfor valgte du akkurat dette bildet?

Jeg liker godt komposisjonen og dybdefølelsen man får av bildet. Det grønne og det røde harmonerer med hverandre, også liker jeg godt kjemien mellom brudeparet. Bildet er tatt på gården der de giftet seg og trærne er egentlig brudgommens oldermors mislykkede hekk. Haha! Og jatakk til flere brudgommer i bunad!

Hvor er du og hva gjør du om 5 år?

Da jobber jeg nok sannsynligvis med det samme som jeg gjør nå, siden jeg trives så godt med det. Kanskje jeg reiser enda mer rundt om i verden og fotograferer glade mennesker og kjærleik?

Hvilken fotograf har inspirert deg mest opp gjennom årene?

Det er mange som inspirerer meg men jeg tror jeg må trekke fram Eva Helene Storm Hanssen fra Moment Studio. Hun er en mester på bryllupsfotografering og var blant de første som satset på heldagsfotografering i Norge. Også liker jeg godt arbeidet til b.la Nan Goldin og Sally Mann.

Hvilken fotograf syntes du er mest spennende i Norge nå for tiden? (ikke nødvendigvis bryllup)

Oi, det er mange flinke å velge fra! Men den jeg umiddelbart tenker på er Sigurd Fandango. Jeg har fulgt arbeidet hans i en årrekke. Han jobber dokumentarisk og jeg liker så godt hans måte å formidle via bilder på. Også må jeg nevne Sølve Sundsbø, han er så utrolig dyktig!!

Beskriv ditt drømmebryllup å fotografere og hvor finner dette sted!

Jeg har alltid hatt lyst til å fotografere bryllup i Lofoten! Jeg ser for meg utendørsvielse ved en fjord idet solen går ned, et lykkelig brudepar med alle de nærmeste samlet rundt dem etterfulgt av en koselig middag.

Hva er din guilty pleasure?

Jeg eeelsker å se på dumme kattevideoer på Youtube. Jeg søker på "stupid cats" og koser meg gløgg. Hehe... Også må jeg ha majones på frokosten hver dag, uansett pålegg. Nesten...