Stjerneskudd i bryllup

Foto:  Jan Ivar Vik

Høsten er her og vi merker at dagene blir kortere og mørket kommer snikende. Planlegger du høstbryllup eller vinterbryllup? Utnytt mørket og sett stemningen med stjerneskudd. 


Skrevet av Jan Ivar Vik


Mange bryllupstrender kommer fra USA.

Der har de et eget begrep for stjerneskudd i bryllup, nemlig "sparkler exit" eller "sparkler send-off", hvor man tar farvel med brudeparet etter festen omgitt av stjerneskudd.

Men man trenger ikke vente helt til festen nærmer seg slutten for å fyre opp stjerneskudd. Det finnes mange måter man kan bruke stjerneskudd i bryllup - og det skaper en fantastisk stemning.

Jeg tenkte å dele noen av mine beste tips med dere og litt inspirasjon til hvordan dere kan bruke stjerneskudd i bryllupet deres. 

Foto:  Jan Ivar Vik
 

På kirketrappen

Om høsten og vinteren blir det fort mørkt. I stedet for å se det som en begrensning kan man heller utnytte muligheten! Stjerneskudd på kirketrappen er et supert alternativ til ris, konfetti og såpebobler. 

 

Stjerneskudd til mottakelsen

Foto:  Lieben foto

Gjør noe gøy ut av mottakelsen! Hvorfor ikke planlegge det slik at dere blir møtt av alle gjestene deres utenfor festlokalet i et hav av stjerneskudd før bordsettingen? Det setter stemningen for resten av kvelden - garantert! 

 

kakeskjæring med pyro

Det kan absolutt anbefales å krydre kakeskjæringen med stjerneskudd og pyroeffekter. Det kan være lurt å tenke gjennom hvordan omgivelsene og lyssettingen ser ut der dere skal ha festen, slik at opplevelsen blir best mulig for dere og gjestene deres - og slik at bildene deres fra dagen blir best mulig. 

 

Brudevals utendørs 

Foto:  Jan Ivar Vik

De aller fleste velger å ha brudevalsen innendørs. Men ønsker du å gi dere selv og gjestene deres en opplevelse litt utenom det vanlige? Flytt dansegulvet ut og gi gjestene stjerneskudd eller noen andre former for lys og nyt deres første dans som mann og kone under en åpen himmel. Så kan dere heller trekke inn i varmen etterhvert og fortsette festen ut i de sene nattetimer inne. 

 

Avslutt kvelden med fyrverkeri

Fyrverkeri er man gjerne vitne til én gang i året. På nyttårsaften. Men da blir man gjerne overveldet av fyrverkeri og raketter overalt. Tenk å ha hele himmelen for seg selv når dere sender opp fyrverkeri mot slutten av festen! Det skaper en kjempeflott opplevelse, både for gjestene og for dere selv.  

 

Praktiske tips:

  • Små stjerneskudd har en kort brenntid. Velg lange stjerneskudd, og gi hver av gjestene flere stjerneskudd hver slik at de kan fyre opp nye før de brenner ut slik at man kan ha seansen gående så lenge som dere selv ønsker. Husk at det tar litt tid før alle gjestene er klare og har fått tent sine stjerneskudd. 
  • Planlegg seansen nøye slik at noen av gjestene deres har ansvaret og kan plassere gjestene der de skal stå, dele ut stjerneskudd og lightere, gi nødvendige instrukser osv.
  • Lag en liten plan for hva dere gjør med de utbrente stjerneskuddene etterpå. 
  • Det finnes utallige varianter av stjerneskudd i alle slags farger og fasonger. Ikke bry dere om det - de ulike formene synes ikke uansett og forskjellige farger blir ikke alltid så pent på bildene. Kjøp lange stjerneskudd i vanlig farge - det gir best resultat.  
  • Ta dere god tid. Så lenge dere har planlagt dette godt slik at alle gjestene har nok stjerneskudd er det ingen grunn til å forhaste dere. Ta dere god tid, enten det er brudevals, avslutningen på festen eller kun for bildene sin del. Nyt øyeblikket!