Elopement på Lofoten under spektakulært nordlys av Eirik Halvorsen

Et alternativ til et stort bryllup: Elopement

Har du noen gang tenkt at et stort bryllup med kirkelig vielse og 100 gjester på en gård som er gjort om til festlokale kanskje ikke er helt for deg?

Er du en av de som tenker “fredagsbryllup med vielse på tinghuset og en god middag med kun dine nærmeste”?

Da kan det være at elopement er noe for deg.

Elopement betyr direkte oversatt “å rømme for å gifte seg”. Du kan lese mer i detalj om hva en elopement egentlig er her.

Tekst og foto: Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen Victoria and Kyle blog-1.jpg

Victoria og Kyle tok kontakt med meg og ville elope i Norge. De elsket bildene mine (yayy!) og ønsket at dette skulle være like mye en opplevelse for meg som for dem og spurte hvor jeg ønsket å dra (hallo! luksus eller?!).

Dette var i 2017 så jeg svarte at jeg aldri hadde vært på Lofoten før og sendte en link med noen bilder derfra.

De var solgt med en gang!

Noen måneder etter at de tok kontakt var jeg i Los Angeles, hvor de bor, i forbindelse med et annet bryllup. Vi møtte opp så klart, og Kyle hadde akkurat fått gifteringene og ville gjøre en proposal og gå ned på kne, selv om de allerede var forlovet.

Jeg syns det var litt cheesy.

Kyle sa: “she’s gonna call me an idiot”.

Under fotograferingen på ettermiddagen gikk han ned på kne og Victoria sa: “you’re such an idiot!”.

True love rett der altså <3

Vi spaserte rundt i nabolaget hvor de bor og ble litt bedre kjent mens jeg fotograferte dem.

Lofoten

Så kom turen til Lofoten. Vi møttes på Gardermoen og store bamseklemmer satte stemningen for resten av turen.

De hadde leid bil til å komme oss rundt med og ei hytte på Airbnb.

Roadtrip + brudekjole = <3

Jeg elsker å ikke ha en plan. Å bare kjøre rundt og bruke øynene og stoppe et sted som ser fint ut og gå ut og finne det fine lyset, komposisjonen og leke og utforske.

Det aller beste er å være et sted jeg aldri har vært før, så ikke tro at en fotograf må ha vært der du skal gifte deg og fotografert der før for å få fine bilder. Jeg vil snarere si tvert i mot. Et nytt sted er akkurat som et blankt lerret og kameraet er fargestiftene :)

Opp-ned dobbeleksponering

Et lite personlig prosjekt jeg har hatt gående i noen år nå er å lage dobbeleksponeringer som er litt surrealistiske. Jeg liker når en del av bildet er opp-ned fordi det ikke helt gir mening. Kanskje det kan bli en egen bloggpost en dag?

Uansett, siden vi var på Lofoten ønsket jeg å bruke landskapet og få et fjell til å komme ned fra toppen av bildet. Dette er altså to bilder som er fotografert oppå hverandre og ikke noe som er gjort i Photoshop. Slik ble resultatet:

Eirik Halvorsen Victoria and Kyle blog-47.jpg

Vi fotograferte inn i solnedgangen

…og hele tiden spurte de om nordlys.

Jeg har fotografert mange utenlandske par som kommer her til Norge, og en ting jeg alltid må forklare er at nordlys er et værfenomen, og at det er veldig sesongbetont.

Det ble litt tulling frem og tilbake og jeg sa at jeg bare kunne sende en tekstmelding til Tor og Odin så fikser de et lysshow for oss.

Men jeg sa hele tiden at jeg tulla. For det lå ikke an til å bli noe nordlys.

Etter solnedgangen reiste vi tilbake til hytta for å spise middag etter en lang dag. Jeg foreslo at de ikke skulle skifte klær enda. Siden det var så klar himmel kunne vi gå ut i mørket og få noen portretter under stjernene, noe som de likte tanken på.

Men før vi fikk summet oss kom hytteeieren og banket på døra og sa, på godt nordnorsk: “Nu må dere komme ut å se. Hele himmeln lyser opp!”

Jeg løp etter tripoden, stilte opp paret og gjorde mitt. For en fantastisk opplevelse!

Liker du bildene til Eirik Halvorsen? Hør om han er ledig på dagen din: