Elopement, hva er det?

Lisa og Nick skrev under på papirene hjemme i Kansas i USA, uten at noen visste om det og flydde til Norge for å fotograferes i Oslo. Foto:  Eirik Halvorsen . Trykk på bildet for å se flere bilder.

Lisa og Nick skrev under på papirene hjemme i Kansas i USA, uten at noen visste om det og flydde til Norge for å fotograferes i Oslo. Foto: Eirik Halvorsen. Trykk på bildet for å se flere bilder.

Du har kanskje hørt om elopement før? Det finnes egentlig ingen norske ord for dette enda så her kommer en liten forklaring på hva en elopement egentlig er.


Skrevet av Eirik Halvorsen


Folk er forskjellige og det er mange grunner for å ikke ønske å ha et tradisjonelt bryllup med masse gjester. Det går selvfølgelig an å gifte seg likevel og det kan bli vel så fint som et tradisjonelt bryllup. Amerikanerne er frempå med dette så kanskje dette innlegget kan starte en ny trend her til lands? 

Ok, here goes.

Hva om dere har noen utfordrende familiære situasjoner som gjør at det ikke frister å invitere til bryllup (evt bryllupsfest)? Det kan være at man ikke går over ens med sin egen familie eller svigerfamilie. Det kan være at man ikke har en familie. Noen folk er mer private eller har litt andre verdier de ønsker å fokusere på. I noen tilfeller kan det være “forbidden love” som gjør at man vil holde et giftemål hemmelig eller at man rett og slett bare vil overraske familie og venner med å vise bilder og si: “Vi giftet oss!”.

Lindsay og Dean bor i Colorado, men giftet seg på Island, samme dag som favorittbandet Of Monsters and Men spilte på musikkfestivalen Iceland Airwaves. Foto:  Åsmund Holien Mo . Trykk på bildet for å se flere bilder.

Lindsay og Dean bor i Colorado, men giftet seg på Island, samme dag som favorittbandet Of Monsters and Men spilte på musikkfestivalen Iceland Airwaves. Foto: Åsmund Holien Mo. Trykk på bildet for å se flere bilder.

Krijah og Geethan er fra Sri Lanka og bor i Kanada. De skal gifte seg i oktober 2017 og ville ha unike forlovelsesbilder i norsk natur. Fotografert av  Eirik Halvorsen  i Lysefjorden 2016. Trykk på bildet for å se flere bilder.

Krijah og Geethan er fra Sri Lanka og bor i Kanada. De skal gifte seg i oktober 2017 og ville ha unike forlovelsesbilder i norsk natur. Fotografert av Eirik Halvorsen i Lysefjorden 2016. Trykk på bildet for å se flere bilder.

Alt dette kan være scenarier som gjør at man har lyst til å elope (vi bare fornorsker ordet med en norsk bøying her og nå og så dealer vi med riktigheten etterhvert når vi vet hva det egentlig bør hete, ok? :p).

Å elope betyr, i følge Wikipedia, å rømme avgårde og ikke komme tilbake igjen. En elopement blir ofte referert til når noen gifter seg veldig plutselig eller i hemmelighet, ofte ved å reise til et annet sted sammen med sin kjære med hensikt om å gifte seg. Noen par eloper fordi de vil unngå innvendinger fra foreldre eller av religiøse grunner.

Singhui og Daniel reiste fra Singapore til Tromsø for å bli fotografert. I Asia er det vanlig å ta bryllupsbilder før bryllupet, gjerne på en spektakulær lokasjon. Foto:  Eirik Halvorsen . Trykk på bildet for å se flere bilder.

Singhui og Daniel reiste fra Singapore til Tromsø for å bli fotografert. I Asia er det vanlig å ta bryllupsbilder før bryllupet, gjerne på en spektakulær lokasjon. Foto: Eirik Halvorsen. Trykk på bildet for å se flere bilder.

Dere kan fylle ut nødvendige papirer hos Skatteetaten eller kontakte Sjømannskirken hvis dere vil elope til utlandet. Vi har også en artikkel om å gifte seg i utlandet som har mange nyttige tips. Flere norske bryllupsplanleggere har også erfaring med å arrangere bryllup i utlandet så der går det også an å få god informasjon.

Elin og Didrik giftet seg i Italia. Dette er fra et mer tradisjonelt bryllup med gjester, men litt utenlands-inspo hvis dere vil elope til Italia. Foto:  Jan Ivar Vik . Trykk på bildet for å se flere bilder.

Elin og Didrik giftet seg i Italia. Dette er fra et mer tradisjonelt bryllup med gjester, men litt utenlands-inspo hvis dere vil elope til Italia. Foto: Jan Ivar Vik. Trykk på bildet for å se flere bilder.

Det kan være dyrt å arrangere bryllup for 100 gjester. Hva med å legge litt i en ukes tur til en drømmelocation sammen med forloveden? 5-stjerners hotell og mange-retters middag? Flere av Blikkfangerne har erfaring med å reise rundt og fotografere folks kjærlighet så ta kontakt for å starte en dialog og få gode tips!

Joseph og Jia Yan reiste fra Singapore til Lofoten for å fotograferes i unik norsk natur. Foto:  Vegard Giskehaug . Trykk på bildet for å se flere bilder.

Joseph og Jia Yan reiste fra Singapore til Lofoten for å fotograferes i unik norsk natur. Foto: Vegard Giskehaug. Trykk på bildet for å se flere bilder.