Bryllup på Villa Malla

Alle foto: Eline Jacobine

Alle foto: Eline Jacobine

Drømmer dere om å gifte dere på en sydhavsøy og vandre barfot i kritthvit sand under palmesus? Vel, den drømmen kan faktisk nærmest bli til virkelighet en knapp time sør for Oslo. Der ligger Oslofjordens (kanskje for noen) skjulte perle - Villa Malla - og glitrer.


Tekst og foto: Eline Jacobine


EN UNORSK DESTINASJON

Jeg var så heldig å få kontakt med hyggelige Hege som er bookingansvarlig på Villa Malla. Hun svarte slik da jeg lurte på hva som gjør bryllup på Villa Malla så unikt:

- Villa Malla er en unorsk destinasjon, så dersom man er glad i reiser og ferie følelsen, kan Villa Malla være stedet. Det som muligens gjør hele Villa Malla litt utenom det vanlige er at våre brudepar må være med på å forme den store drømmedagen. Vi har ikke noe standard opplegg, men tilrettelegger hvert bryllup fra gang til gang, slik vårt brudepar ønsker det. Alt fra ankomst til middag og helt frem til avreisen organiseres sammen med vårt brudepar, slik at dagen skal bli UNIK og helt spesiell.

bryllup-lanterner-villa-malla

VIELSE I STRANDKANTEN OG MAT I SÆRKLASSE

Én av måtene å gjøre bryllupet personlig og spesielt på, er å benytte seg av muligheten og ha vielsen i den kritthvite strandkanten. Da har dere alt på ett sted og slipper logistikk og tidsbruk på forflytningen mellom vigselssted og festlokalene. Dette er noe gjestene garantert vil setter pris på, og som gjerne gjør deres opplevelse av dagen enda bedre.

Andre gode tilbakemeldinger som Hege forteller går igjen, er at både brudepar og deres gjester er veldig fornøyd med maten. På Villa Malla serveres det ikke 3-retters meny, men i stedet en fantastisk buffet. Og dette er noe av det Villa Malla legger aller mest vekt på: at både mat- og drikkeserveringen skal være raus og at ingenting skal være tomt, hverken på buffeten eller i glassene.

Villa Malla er kort og godt et flott og proft sted, der alt er veldig rent og godt vedlikeholdt. Betjeningen er vennlig og imøtekommende og brudeparene er virkelig fornøyde med at alt er så fleksibelt, og at det dermed er mulig å legge til rette for å feire sin egen drømmedag.

BRYLLUP FLERE GANGER I UKEN

På Villa Malla feires det bryllup flere ganger i uken fra mars til desember.

- Ettersom vi har en del brudepar fra utlandet, feirer vi gjerne en ukedag eller på søndager. På Villa Malla er alle dager like fine!, forteller Hege, og fortsetter:

- Flere og flere brudepar velger fredagene, ettersom de og alle gjestene får hele helgen til å hvile og hygge seg.

På spørsmål om hvor tidlig man bør være ute med å booke, svarer Hege at noen reserverer et par år i forveien, og andre enda lenger. Mens mange bare booker noen måneder i forveien. Hennes anbefaling er uansett at man bør reservere så snart man er helt sikker. ”En egnet dato skal vi bestandig klare å finne”, forsikrer Hege. Det er per desember fremdeles ledige datoer i 2019, så bare ta kontakt!

SLIK SER SELSKAPSLOKALET UT

Når man kommer inn via hovedinngangen, kommer man først til et mellomstort rom nesten uten vinduer. Her er det lunt og litt tilbaketrukket, og ofte er det her gavebordet står.

Går man til venstre etter å ha kommet inn hovedinngangen, trer man inn i hovedsalen. Her passerer man et flott, åpent ildsted hvor den varme maten presenteres under middagen. Deretter åpner rommet seg opp med store vinduer mot sjøen langs hele øst-siden av lokalet. Villa Malla er et av lokalene med mest dagslys, noe som sørger for et flatterende lys på både brudepar og gjester, perfekt for de som ønsker "lyse og luftige" bilder fra middagen.

Det er i hovedsalen bryllupsmiddagen serveres, og senere på kvelden kan bordene ryddes og lokalet rigges om til fest. De store, karakteristiske arabiske lampene henger ned fra taket, og disse gir et fantastisk flott spill på veggene når solen har gått ned. Midt på gulvet står buffetbordet som bugner av fantastiske retter når middagen blir servert.

I sør-enden av hovedsalen er det store vindusflater og utgang til en romslig terrasse hvor det ofte serveres aperitiff før middagen starter. En trapp til venstre fører ned til den store plattingen, hvor også teltene er rigget opp i høysesongen (mai-september). Toalettene er lokalisert om man fortsetter til venstre rundt ildstedet i hovedsalen. Der er det også praktisk garderobe.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

 • Antall til bords: 200 personer inne og 80 personer i teltet (ev. 180 om alle teltene benyttes)

 • Fantastisk utsikt mot sjøen med sandstrand få meter unna

 • Muligheter for utendørs vielse

 • Egen brygge hvor mindre båter kan legge til

 • Mulig å ankomme med båt. Større båter kan legge til ved Filtvet brygge, kun 200 meter gange til Villa Malla

 • Kaker kan medbringes

 • Eget dansegulv, og Villa Malla kan formidle kontakt med DJ for musikk og lys (anbefales!)

 • PA-anlegg med høyttalere og mikrofon kan leies, eller medbringes

 • Festen må avsluttes senest kl 2:00 (men det hender Villa Malla ber om en utvidet avslutning frem til kl 2:30)

 • Det er flere parkeringsmuligheter i lett gåavstand

MINE TIPS TIL BRYLLUP PÅ VILLA MALLA

Jeg har fotografert mange bryllup på Villa Malla (og ikke minst feiret eget bryllup der). Og her er noen av mine beste tips:

 • Dersom dere gifter dere utenfor sommersesongen, er ikke teltene satt opp, og dere vil nærmest få hele lokalet for dere selv

 • Utnytt muligheten til å ha en personlig vielsen utendørs, og dermed på samme sted som festen! Dere sparer mye tid på reise og logistikk, og gjestene får en enda bedre opplevelse når ikke dagen blir så oppstykket.

 • En annen fordel med å ha vielsen på stranden er at denne da blir avstengt og reservert for dere, og det vil ikke være badegjester der selv om det skulle være en varm sommerdag i fellesferien

 • Villa Malla har mange fine locations hvor man kan ta bryllupsbildene. Om man liker palmer og den karakteristiske Villa Malla veggen med fiskene, er den hvite sandstranden perfekt. Ellers er det en røffere strand på sørsiden hvor det også er mange fine foto-muligheter. Grønt siv, en brygge av stein, strand med rullesteiner, og selvfølgelig Filtvet fyr i bakgrunnen.

 • Utnytt den fantastiske mulighetene til å ta bilder i solnedgangen ved havet! Villa Malla har ofte spektakulære solnedganger. Vi i Blikkfangerne anbefaler alle brudepar å sette av noen minutters pause i middagen til å gå ut sammen med fotografen. Det har vært vel verdt det de gangene jeg har fotografert på Villa Malla


Er du på jakt etter fotograf til bryllup på Villa Malla?