Bryllup på Alchemilla drivhus, Rennesøy

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto:  Lillian Nordbø

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto: Lillian Nordbø

Vi i Blikkfangerne holder på med en artikkelserie om noen av de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i vårt langstrakte land, og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.


Tekst og foto: Lillian Nordbø


Et av lokalene som vi ønsker å heie frem er Alchemilla drivhus på Rennesøy i det idylliske Ryfylket - 30 minutters kjøretur fra Stavanger.

Et 1 000 kvadratmeter stort drivhus stod tomt og gründeren Elin Rydningen så muligheten for å få dyrket litt av sin lidenskap. I 2016 stod det første bryllupet og etter det har forespørslene tatt helt av med bryllup hver helg utover sesongen.

Populært lokale

At det på kort tid har blitt et så populært lokale er nok fordi lokalet har sjel i bøtter og spann. Tidligere var det tomater som rommet gartneriet - nå er det en salig miks av retro sofaer, badekar, piano, oljefat og til og med en liten sandstrand med Hawaii-vibber.

Og ja, ikke minst de frittgående hønene som tripper rundt på tunet.

På Alchemilla blir det tvilsomt kleine pauser uten å ha noe å prate om - lokalet bugner over av gjenbruksmaterialer og historiske gjenstander. I tillegg er det et utvalg av spiselige fornøyelser som gjestene kan valse rundt å smake på, samt en egen urtehage.

Slik ser Alchemilla ut

Når man kommer inn i drivhuset blir man møtt med den innbydende strandavdelingen på venstre side. Her er det palmetrær, hengekøyer, en gammel kiste, og den deilige volleyball-sanden. Går man lenger inn i drivhuset passerer man baren omringet av frodige planter og krabbeteiner som taklamper. For ikke å nevne badekarene fulle av is som holder drikkevarene kalde og innbydende.

Innerst inne i lokalet er det laget til en scene på venstre side, mens borddekkingen er til høyre. Og borddekkingen; den varierer naturligvis fra bryllup til bryllup, og Alchemilla samarbeider med brudeparene for å dedikere lokalet til akkurat deres personlige touch. Her er ingen stoler like, og serviset fra Fretex gir også et naturlig variert utgangspunkt for en avslappet og stemningsfull fest.

Alchemilla drives etter økologiske prinsipper og det tilbys catering av kokker med fokus på økologisk og plantebasert mat. Dette toppes gjerne av lokale fisk- og kjøttvarer som tilberedes på grillen. 

Frodig buffet med topping av spiselige blomster pleier å være en suksess og det passer perfekt inn i stemningen i lokalet. Paret kan velge å skaffe matleverandører selv eller å gå for Alchemillas samarbeidspartnere.

Vielse på location

Det er ikke bare festen som kan feires her - det er også fullt mulig å legge vielsen til Alchemilla. Vi i Blikkfangerne elsker når alt er samlet på et sted, og vi ser at det også faller i smak hos gjestene. Man slipper å fraktes rundt, og nyter i stedet det vakre drivhusets goder. Man kan velge å ha seremonien utenfor på marken eller man kan legge den inn i drivhuset; enten ved scenen eller i de frodige sonene rundt i lokalet. Omringet av fuglesang og sol som varmer kropp og sjel mens brudeparet gir hverandre sine løfter. Det er vakkert det.

Et annet superkult aspekt ved dette lokalet er Ryfylke Glamping rett utenfor gartneriet. Behovet for overnattingssted til gjestene førte til at den glamorøse campingen ble etablert. Her kan gjestene gå og legge seg på svære luftmadrasser når de er ferdig med festlighetene. De har også en liten vogn med de mest velduftende toalettene jeg har besøkt. Disse er til disposisjon for både Glamping-gjestene og Alchemillas gjester.

Et av glamping-teltene ligger litt mer isolert fra de andre, og er enda litt mer luksuriøs med bobler på nattbordet og roser på sengen. Her ligger alt til rette for en herlig natt og morgen for brudeparet.

Mine beste tips for bryllupsfeiring på Alchemilla:

  • Det ideelle antal gjester er fra 80-130

  • Urtehagen inne i drivhuset vil for fremtiden lages om til en nydelig arena for intimbryllup

  • Det er lov å ha medbrakt alkohol/drikkevarer, ellers holder lokalet bar og gir barpakkeløsing ved forespørsel

  • Brudepar bør bestille minimum ett år i forveien da det er stor pågang

  • Brudepar har som regel med servitører fra venner/familie

  • Det jobbes med å utbedre temperatursvingningene ila døgnet. Så det kan være et tips å ha gode klær i bakhånd utover natten (eller bare danse seg varm!)

  • Alchemilla ligger naturskjønt til, og det er mange muligheter for foto

  • Om man skulle ønske å ha en kirkelig ramme rundt vielsen ligger Hausken Kyrkje i gåavstand fra Alchemilla. Hvorfor ikke gå i samlet brudefølge ned til Alchemilla? Det var jeg med på, og det var noe så historisk vakkert og samlende ved det.


Leter du etter bryllupsfotograf i Stavanger?