Intervju med Eirik Halvorsen

Hvem er du og hvor holder du til?
Jeg er 31 år og bor i Stavanger sammen med kona mi Jessica og katten vår Ariel. Fotografi begynte som en hobby tidlig på 2000-tallet og utviklet seg etterhvert til en business i 2009. Jeg har vært musiker så lenge jeg kan huske og har spilt i utallige band. De siste 8 årene av mitt liv har jeg vært trommis i et progressivt metal-band. Over middels interessert i kaffe og elsker å både lage og spise mat.

Hvorfor ble du bryllupsfotograf?
Før trodde jeg at man som fotograf måtte fotografere alt mulig, og det har jeg gjort også. Inkludert bryllup. Det var ikke før jeg giftet meg selv i 2012 at jeg forstod at man kan reise rundt i verden, treffe fantastiske folk og faktisk leve av det. Siden midten av 2013 har jeg vært all-in bryllup og jeg simpelthen elsker uforutsigbarheten, alle øyeblikkene som utspiller seg, utfordringene som må løses og situasjonene som jeg havner i. Hver dag jeg er på jobb så er folk i festhumør og ofte får jeg reise rundt i Norge eller utlandet for å gjøre jobben min så det er et utrolig gøy yrke.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg når du ikke fotograferer bryllup?
Det kan være timer på kontoret med redigering av bryllupsbilder eller møte med et potensielt brudepar enten i nærmiljøet eller over Skype. Jeg holder en del kurs for andre fotografer og gjør litt mentoring som jeg liker veldig godt. Noen ganger er jeg litt vaktmester på restauranten til kona hvis en hull i veggen må fikses eller lyspærer må skiftes. 

Har du noen gang gjort en tabbe, og hvordan rettet du opp i det?
En gang glemte jeg å formattere et minnekort. Jeg har mange altså, men trenger lagringsplassen i et helt bryllup. Det var plass til 10 bilder og så begynte displayet å lyse “FULL”. Dette var under portrettfotograferingen og heldigvis var huset mitt på veien til festlokalet så jeg fikk svingt innom og henta macen slik at jeg fikk lagret de 10 bildene og formattert kortet for å få plass til kveldens ablegøyer. Etter det har jeg lagd en streng formatteringsrutine etter backup slik at det ikke skjer igjen.

Vis oss et bilde som du er veldig fornøyd med. Hvorfor valgte du akkurat dette bildet?

Hvis du noen gang har vært i Roma så vet du at det er fullt av turister over alt. For å unngå turistene stod vi opp kl 4 om morgenen og begynte fotograferingen før soloppgang. Vi skulle egentlig spasere til et annet sted men da vi rundet hjørnet stod vi plutselig foran et folketomt Pantheon. Det var helt surrealistisk. Jeg elsker de massive søylene, symmetrien og storheten i bildet. Det har også fått mye oppmerksomhet og blitt repostet av større Instagram-kontoer.

Hvor er du og hva gjør du om 5 år?
Både jeg og kona elsker å reise og sånn sett betyr det ingenting hvor vi bor. Jeg trives i Norge og har kort vei til flyplassen men vi har pratet om å bo i utlandet så hvem vet? Jeg fotograferer fortsatt bryllup på spennende steder rundt om i verden og har planer om å utvikle mentor- og workshop-delen av bedriften min mer.

Hvilken fotograf har inspirert deg mest opp gjennom årene?
David Hobby. En avdanket pressefotograf fra Baltimore som startet en fotoblogg i 2006. Hans tilnærming til fotografi og problemløser-tenkemåte har inspirert meg kraftig. www.strobist.com

Hvilken fotograf synes du er mest spennende i Norge nå for tiden?
Hvis jeg skal gå utenom norske bryllupsfotografer må det bli Axel Jermstad. Han gjør utrolig kule og spennende ting og er veldig flink. www.byaksel.com

Beskriv ditt drømmebryllup å fotografere og hvor dette finner sted!
Jeg elsker å reise men det betyr nødvendigvis ikke at drømmebryllupet er på Costa Rica (altså, hvis du skal gifte deg der så ta kontakt btw hehe). Så lenge brudeparet slapper av og kan være seg selv og gjestene er i festhumør blir det alltid god stemning og bra bilder. Forandring fryder også så det å komme til et nytt sted jeg aldri har vært før er alltid en drøm for jeg blir så utrolig inspirert av nye omgivelser. Et blankt ark og en malerpensel kan man si :)

Hva er din guilty pleasure?
Jeg kan sitte å se på how to-videoer på YouTube om hvordan man f.eks. lager en fløyte av en gulrot.