Bryllup på Stratos

Stratos – også kalt byens tak – ligger på toppen av Folketeaterbygningen på Youngstorget midt i Oslo, og er et perfekt valg om dere ønsker dere et skikkelig bybryllup. Med panoramautstikt til hele byen, lekker funkisstil og discokule i taket er det en nydelig ramme for et urbant og moderne bryllup, og for dere som ønsker dere en skikkelig fest!Vi i Blikkfangerne holder på med en artikkelserie om noen av de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i både inn- og utland og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.

Et av lokalene vi digger er Stratos i Oslo.

Først litt historie; Stratos ligger helt på toppen av Folketeaterbygningen på det yrende Youngstorget, midt i Oslo sentrum. Stedet var restaurant fra 1935 frem til 1945. I 1945 gjenåpnet Stratos som avholdsrestaurant. Stratos brant i 1957, men gjenåpnet og fortsatte driften. Etablissementet kalte seg for øvrig «Kafeen på byens tak».
Etter flere år uten drift gjenåpnet Stratos som serveringssted i sommerhalvåret, og med utleievirksomhet for ulike arrangementer og har blitt et populært sted å holde bryllupsfest.

Selve lokalet er også utrolig lekkert og selv om det har blitt pusset opp flere ganger er den typiske funkisstilen beholdt.

 

Vielse med utsikt over hele Oslo?

Blikkfangerne er store tilhengere av å ha alt som skjer i bryllupet på ett sted. Det er selvfølgelig mer praktisk for oss som fotografer og gir bildene en fin rød tråd gjennom hele dagen, men hovedsakelig er dette aller best for både dere og gjestene deres. Det gir ofte en mye mer avslappet atmosfære gjennom hele dagen, når dere først er på plass er det ikke lenger noe å tenke på annet enn å kose seg og nyte stemningen, istedetfor å ordne med transport fra sted til sted gjennom hele dagen.

På Stratos er det lett å arrangere alt på samme sted. I samme bygg finner dere Hotel Folketeateret, hvor dere kan gjøre dere klare og det er nok av rom til gjester som kommer langveisfra. Og hvor deilig er det ikke å bare ta heisen ned etter festen og deise ned i hotellsenga etter en lang bryllupsdag? (De har visstnok også Oslos beste hotellfrokost!)
Ellers er det flere andre hoteller i gåavstand fra Stratos, og ellers er det lett å komme seg både til festen og hjem igjen med offentlig transport.

Stratos har mulighet for vielse både ute på takterrassen og inne, og det gir en helt egen følelse å gifte seg på byens tak med utsikt langt utover Oslofjorden og alle sine nærmeste rundt seg.

 

Forskjellige bryllupspakker

Ingrid Wik Pettersen er kommersiell leder på Stratos og forteller at de har alt fra 5 til 10 bryllup på Stratos i løpet av året, resten av helgene er det andre arrangementer. Det gjelder å være tidlig ute om dere ønsker å booke bryllup på Stratos, da det er et populært lokale for mange typer arrangementer, og noen booker opp til 2 år i forveien.

Det er plass til hele 210 gjester, men ønsker dere en “klassisk” middag med runde bord er det ideelt med maksimalt 120 gjester. Men er man åpen for et mer utradisjonelt bryllup eller bare skal ha en skikkelig fest er det plass til mange fler!

Stratos har spesialtilpassede bryllupspakker utifra hva brudeparene ønsker, med alt fra enkel 3 retters med drikke til champagne og kanapéer og 5 retters middag, og kan også hjelpe brudeparene med DJ eller annen underholdning og pynting av lokalet.

Utenom ønskelig bevertning inkluderer alle bryllupspakkene følgende:

• Personell til arrangementet (hovmester, vertskap, servitør, bartender, rydd og garderobe, samt vakthold etter behov)

• Bord & stoler

• Hvite duker & tøyservietter 

• Standard dekketøy / servise og glass  

• Opprigg og klargjøring av lokalet

• Standard teknisk utstyr (lyd- & lysanlegg, scene & prosjektor / lerret)

• Rød løper ved inngangen 

• Bruk av vår 260m2 terrasse rundt toppetasjen 

• Eksklusiv bruk av hele lokalet 

* 5t prosjektledelse (bryllupsplanlegging)

 

 

Slik ser selskapslokalet ut

Dere kommer inn i Folketeaterpassasjen med yrende liv fra restauranter og utesteder og tar heisen opp 11 etasjer.

I 11. etasje finner dere en hall med garderobe og toaletter og inn til venstre en avrundet bar og barområde med store vinduer og utsikt over Youngstorget. Dette er et fint område å ha velkomstdrink og mingling ved dårlig vær og det er også her vielser arrangeres om de ikke er ute på taket. Her nede er også kjøkkenet.

Så går dere opp en rund trapp og her finner dere selve spise-/festsalen. Et stort rom med vinduer fra gulv til tak på begge langvegger, noe som gir nydelig naturlig lys og perfekte fotoforhold. Vinduene kan også åpnes helt for frisk luft på varme sommerdager. Salen er omringet av takterrasse rundt hele lokalet og ute på terrassen er det perfekt for mingling og også for utendørs vielse. Dere finner også en bar her oppe.

Etter maten gjøres lokalet klart til fest og forvandles til byens råeste utested med discokule, discolys og en scene for DJ eller annen underholdning.

Foto: Michaela Klouda

 

Praktiske opplysninger

  • Muligheter for opptil 210 gjester, men idéelt antall er rundt 100.

  • Ligger sentralt midt i byen med mange overnattingsmuligheter i umiddelbar nærhet.

  • Fantastisk utsikt over hele Oslo by.

  • Kan ha med egne kaker.

  • Mulighet for vielse både ute på takterrassen og innendørs.

  • Lyd- og lysanlegg og prosjektor og lerret er inkludert.

  • PA-anlegg med høytallere og mikrofon kan leies.

  • Festen må avsluttes senest 02.30.

  • Scene for underholdning.

 

 

Mine tips til bryllup på Stratos

- Utnytt stilen på lokalet til å ha et skikkelig gjennomført bryllup! Stratos er jo opprinnelig fra 30-tallet, og funkisstilen fungerer til mange forskjellige stiler. Hva med et Gatsby-inspirert bryllup med lekre kjoler inspirert av 20- og 30-tallet? Eller et stilrent, moderne og minimalistisk bryllup? Eller et skikkelig avslappet og rocka bryllup i “come as you are”-stil!

- Ha vielsen på takterrassen, det blir mindre stress å ha alt samme sted og dere får hele Oslo by som nydelig baktepper for seremonien.

- Benytt dere av scenen og bruk den til et kult band eller annen underholdning både under middagen og på kvelden.

- Det finnes veldig mange kule og urbane fotolokasjoner i området, så hvorfor ikke ta bryllupsbildene midt i byen?

- Ønsker dere allikevel mer grønt i bildene finnes det også flere parker i gåavstand fra lokalet.

- Ta solnedgangsbilder på takterrassen!

- Baren nede er perfekt til kakeservering og mingling etter middagen, så få personalet til å gjøre alt klart nede før middagen er ferdig, slik at dere unngår mye tid der det ikke skjer noe mellom middag og fest.

- Stratos er bygget for fest, så kjør på tidenes dansegulv og dans til stengetid!

 


Trenger du fotograf til ditt bryllup på Stratos?


 

Disclaimer: Dette innlegget er ikke sponset av Stratos.