Bryllup på Solastranden Gård

Silhuettbilde tatt i solnedgang oppe på hemsen. Foto: Eirik Halvorsen

Silhuettbilde tatt i solnedgang oppe på hemsen. Foto: Eirik Halvorsen

Solastranden Gård ligger ved foten av Solastranden. Dersom du planlegger bryllup i Stavanger/Jæren-området er denne romantiske låven et solid alternativ. Med Solastranden et steinkast unna og eget kjøkken med flinke ansatte ligger det godt an for en flott bryllupsfest.


Skrevet av: Eirik Halvorsen


Vi i Blikkfangerne holder på med en artikkelserie om noen av de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i både inn- og utland og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.

Denne gangen er turen kommet til Solastranden Gård.

Siden 1958 har Årsvoldfamilien drevet med jordbruk og melkeproduksjon og i 2010 ble gården omrestaurert til et kurs- og selskapslokale. Fremdeles drevet av familien Årsvold, med fokus på matglede, gjestfrihet og kvalitet.

Det er mye glede og takknemlighet forbundet med bryllup på Solastranden Gård. Bare les tilbakemeldinger fra tidligere kunder så skjønner du fort at disse har en god del bryllupserfaring under beltet.


Sentral beliggenhet

Med Sola Flyplass som nærmeste nabo, stor parkeringsplass utforbi gården og fire hoteller innenfor en radius av 3 kilometer passer det med bryllupsfest på Solastranden for både lokale og tilreisende. 
Hva med et destinasjonsbryllup på en romantisk gård i vakre strandomgivelser hvis du bor i innlandet et sted? Bryllupskoordinator Maria Johansen, som jobber med organisering av bryllup på gården, ordner full pakke for deg om ønskelig.

 
Vielse ute i hagen på Solastranden Gård fotografert av Lillian Nordbø .

Vielse ute i hagen på Solastranden Gård fotografert av Lillian Nordbø.

"Nær stranden i landlige omgivelser kan drømmen om den perfekte bryllupsdag gå i oppfyllelse. Vi vet at rammene for ditt bryllup er viktig. Derfor legger vi stor vekt på trivelige omgivelser, en skreddersydd totalpakke, og godt samarbeid gjennom planleggingsprosessen. Låven har dere helt for dere selv, og uteområdet kan disponeres på sommerstid.

Med egen bryllupskoordinator på huset tilbyr vi god oppfølging gjennom planleggingsprosessen. Vi tilbyr praktisk tilrettelegging og oppfølging underveis for å sørge for at dagen blir så vellykket som mulig."

Sakset fra www.solastrandengaard.no

 


Populært lokale

Solastranden Gård har over 40 bryllup hvert år og er et såpass populært bryllupslokale at de har åpnet for fredagsbryllup.
Det er kanskje ikke så rart med tanke på at de har en stor entré med en bar og sittegrupper, eget kjøkken med kokker og servitører, en stor festsal med plass til opptil 200 spisegjester og en hems til å koble av på om det skulle behøves utover kvelden.

Nydelig bryllup med vielsen inne på Solastranden Gård. Foto: Michaela Klouda


Slik ser Solastranden Gård ut

Fra parkeringsplassen går du gjennom hagen og opp en trapp som leder til hovedinngangen med foajé og mingleområde. Rett frem er baren med alle rettigheter. 
Til høyre ligger Hønsehuset som ofte blir brukt som gaverom og kakebord. Over hønsehuset er det en hems med sofaer og godstoler med utsikt over hovedsalen hvor det dekkes bord til middag og fest. Hovedsalen har store vinduer og mye naturlig lys, noe som gjør stemningen lett og luftig.
Fra foajéen går det en trapp ned til graderobe og toaletter. Her er det også dør ut til et fint mingleområde med bord og stoler.
Hovedsalen har ei dør ut mot en stor balkong med utsikt over hagen, som kan brukes til vielser, aktiviteter, lek og moro.

Lyst, luftig og romantisk i hovedsalen. Foto: Åsmund Holien Mo

Lyst, luftig og romantisk i hovedsalen. Foto: Åsmund Holien Mo


Praktiske opplysninger

 • Mulighet for opptil 200 gjester. Ideelt antall: under 120 da det er maks antall for runde bord.

 • Solastranden Gård har ingen overnattingsmuligheter men har fire hoteller innen 3km rekkevidde.

 • Flott utsikt i landlige omgivelser med en kort spasertur til stranden.

 • Mat og drikke bestilles på gården, men selskapet kan ha med egne kaker.

 • Mulighet for vielse både på stranden, i hagen og innendørs.

 • Eget dansegulv. Solastranden Gård kan formidle kontakt med DJ og artister for musikk og lys.

 • PA-anlegg med høyttalere og mikrofon følger med lokalet.

 • Projektor og lerret fins i hovedsalen.

 • Festen må avsluttes og lokalet stenges kl 02:00.

 • Lokalet stilles disponibelt for pynting og rigg mellom kl. 10.00-12.00 samme dag. Leveranser, henting og bringing må skje innen disse tidspunktene.

 • Gratis parkering.

 • Gratis Wifi.

Foto: Eirik Halvorsen


Mine tips til bryllup på Solastranden Gård

Jeg har fotografert mange bryllup på Solastranden Gård. Basert på mine erfaringer ønsker jeg å dele mine beste tips med dere: 

- Ha vielsen ute på den fine gressplenen utenfor. Den passer også fint til å ha boccia, croquet, kubb eller andre morsomme aktiviteter. Tilby gjestene noe å spise og drikke før middagen starter. 

- Book to hotellrom suiter på samme hotell og ha forberedelsene deres der før vielsen. Alternativt vil jeg anbefale Brødrene Fevangs Barberstue og Aprés frisør i Stavanger som bare er en 10 minutters kjøretur unna gården.

- Sola Ruinkirke er en visuelt fin kirke med nydelig arkitektur som ligger i nærmest gåavstand fra Solastranden.

- Lei inn litt ekstra lys til dansegulvet. Det skaper stemning og gir ekstra kule bilder fra dansegulvet. Få tak i et lydanlegg som ikke bare spiller høy musikk, men har god lydkvalitet.

- Solastranden Gård har mange fine lokasjoner til portrettfotografering av brudeparet i umiddelbar nærhet. Like ved ligger en rustikk garasje med vegger av bølgeblikk, og om man fortsetter forbi den er man bokstavelig talt midt på stranda. Stråkledde sanddyner er det eneste som skiller havet fra gården. Videre nedover grusveien går man først forbi vakre enger før man kommer til Regestranden hvor det er litt mer svaberg enn Solastranden. Vil du derimot ha bryllupsbilder fra mer skoglige omgivelser ligger det en skog 1 minutt med bil, eller en kort spasertur sør for gården.

- Utnytt solnedgangen! Solastranden har ofte spektakulære solnedganger. Jeg anbefaler dere å sette av litt tid på kvelden til å ta noen bilder rett før sola går ned. Disse bildene i det fine kveldslyset kan fort bli de bildene dere verdsetter høyest i løpet av dagen. Lyset er finere og mykere på kvelden enn midt på dagen og kanskje slapper dere mer av og vil sette pris på en liten pustepause hvor dere bare kan være litt sammen og la inntrykkene synke inn.


Vil du booke fotograf til bryllupet ditt på Solastranded Gård?