Bryllup på Hotell Jeløy Radio

Foto: Jan Ivar Vik

Hotell Jeløy Radio er et hotell- og konferansesenter like utenfor Moss. Dersom du planlegger bryllup i Østfold eller er på jakt etter et bryllupslokale i nærheten av Oslo bør du absolutt sjekke ut denne funkisperlen ved Oslofjorden. Den gamle radiostasjonen fra 1930 huser i dag moderne kurs- og konferansefasiliteter, en flott restaurant og trivelige selskapslokaler. 


Skrevet av Jan Ivar Vik


Vi i Blikkfangerne holder på med en artikkelserie om noen av de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i både inn- og utland og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.

Denne gangen er turen kommet til Hotell Jeløy Radio.

Den tidligere radiostasjonen åpnet som hotell- og konferansesenter i 1997. Jeløy Radio har med andre ord lang erfaring med å legge til rette for små og store selskaper og velger dere Jeløy Radio som selskapslokale er bryllupet deres i trygge hender. De ansatte er utrolig hyggelige, servicen er upåklagelig og maten er utsøkt.

Dette gjenspeiles også i de gode tilbakemeldingene fra gjestene. I skrivende stund finnes det rundt 80 tilbakemeldinger om Jeløy Radio på Facebook og TripAdvisor. Her får hotellet jevnt over 5 stjerner og hele 97% av de besøkende har gitt karakteren ypperlig eller svært bra på TripAdvisor. Det er gode skussmål. 

 

Alt på ett sted

Etter å ha fotografert hundrevis av bryllup ser jeg en klar trend:

Det er ofte mye bedre stemning og en mer avslappet atmosfære i de bryllupene hvor man har forberedelser, vielse, fest og overnatting på samme sted. Når brudeparet og gjestene slipper å tenke på logistikk, kjøring fra A til B og slipper å være bekymret for trafikk, forsinkelser og tidsskjemaer kan man bare senke skuldrene og nyte hvert sekund. Det er egentlig ikke noe hokus pokus, det handler bare om å legge til rette for at dere skal kunne nyte dagen fullt ut.

På Jeløy Radio har dere alt på ett sted. 

Her er festlokale, restaurant, mulighet for vielse både innendørs og utendørs og ikke minst hotell på stedet. I 2014 åpnet kirkene i Moss og Jeløy muligheten for utendørs vielser. Det betyr at det også er fullt mulig å ha en kirkelig vielse på Jeløy Radio, enten i hagen, på stranden eller innendørs. 

 

- anbefaler å booke tidlig

Jeg tok en liten prat med Kirsti Albert som er hotelldirektør ved Jeløy Radio. Hun forteller at de har rundt 20 bryllup på Jeløy Radio hvert år. Hun anbefaler brudepar å booke lokale minst ett år i forveien, og gjerne enda tidligere.

Hva er det som gjør Jeløy Radio så unikt? 

 - Vi har vakre, romantiske omgivelser, omgitt av himmel og hav. Og ikke minst spennende, moderne arkitektur og design, sier hun. 

- Vi har også muligheter for at brudepar kan reservere fasilitetene eksklusivt, som gir en «privat» ramme rundt den store dagen. Gjestene våre skal få oppleve et hotell i «særklasse» der design, kunst og arkitektur er viktige ingredienser. Vi ønsker at et opphold på Jeløy Radio skal preges av vakre og inspirerende omgivelser, deilig mat og en munter og vennlig atmosfære, forteller Kirsti Albert.

 

Tre dager til ende

Her kan dere faktisk ha bryllupsfeiring hele helgen om dere ønsker det.

Hvorfor ikke invitere til BBQ-fest kvelden før bryllupet hvor alle kan møtes og bli litt kjent i en avslappet atmosfære med grilling i hagen eller på stranden? Alle som ønsker det overnatter på hotellet. Når selve bryllupsdagen kommer har alle gjestene rukket å bli litt kjent og det er den perfekte rammen for en vellykket bryllupsfest som vil bli husket i lang tid. Bryllupshelgen rundes av på søndagen med en rolig frokost/lunsj før alle drar hver til sitt.

 

Slik ser selskapslokalet ut

Selve festlokalet på Jeløy Radio kan best beskrives på denne måten:

Når du går opp trappen og inn hovedinngangen passerer du toalettene før du kommer inn i en stor hall og resepsjon. Det er som regel denne delen som gjøres om til dansegulv senere på kvelden.

Til høyre har du restauranten og kjøkkenet. Restauranten er fantastisk lys og fin og er kanskje blant de festlokalene i landet med mest naturlig lys tilgjengelig hvor tre av de fire veggene er dekket av store vinduer. Her er det masse vinduer som sørger for et flatterende lys på både brudepar og gjester, perfekt for deg som ønsker "lyse og luftige" bilder fra middagen. Det er også direkte utgang til en terrasse herfra. Perfekt sted å strekke på beina under middagen, med utsikt mot sjøen. 

Går du videre fra hallen rett frem kommer du til en smal gang med konferanserom på begge sider før du kommer til bar/peisestue/lounge. Her finner du også en rekke sofa-sittegrupper og utgang til en annen terrasse. Tradisjonelt pleier bryllupskaken å bli servert i denne delen av lokalet. 

Helt i enden av Jeløy Radio finner du et stort konferanserom med fantastisk utsikt. Ofte blir dette rommet brukt til gavebord. 

Foto: Moment Studio

 

Praktiske opplysninger

 • Muligheter for 10 til 140 bryllupsgjester. Ideelt antall: 70-90.

 • Gode overnattingsmuligheter. Hotellet har 75 senger fordelt på 7 enkeltrom og 34 dobeltrom.

 • Det er muligheter for at brud og brudgom kan gjøre seg klare på hotellet.

 • Fantastisk utsikt mot sjøen og bare noen få hundre meter til stranden.

 • Fine turmuligheter på Jeløy for de som ønsker å ta seg en tur dagen før eller dagen etter bryllupet.

 • Mat og drikke bestilles på Jeløy Radio, men selskapet kan ha med egne kaker.

 • Mulighet for vielse både på stranden, i hagen og innendørs.

 • Det finnes eget dansegulv, og Jeløy Radio kan formidle kontakt med DJ for musikk og lys.

 • PA-anlegg med høytallere og mikrofon kan leies.

 • Projektor finnes i tilstøtende rom. Det finnes også en 65" TV på hjul som kan benyttes.

 • Festen må avsluttes senest 02.30.

 • Tidspunkt for når man kan starte pyntingen avhenger av tidligere selskaper på stedet.

 • Det er mulig å reservere hele hotellet eksklusivt til bryllupsfeiring hvis ønskelig.

 • Gratis parkering og lademulighet for EL-biler.

 • Fri WiFi.

 

 

Mine tips til bryllup på Jeløy Radio

Jeg har fotografert mange bryllup på Jeløy Radio. Basert på mine erfaringer ønsker jeg å dele mine beste tips med dere: 

- Utnytt muligheten til å ha alt på ett sted, både forberedelser om morgenen, vielsen, festen og inviter gjestene til å overnatte på hotellet slik at dere kan holde festen gående så lenge dere ønsker. Det skaper en unik og stressfri atmosfære. 

- Lei inn litt ekstra lys til dansegulvet. Det skaper stemning og gir ekstra kule bilder fra dansegulvet. Få tak i et lydanlegg som ikke bare spiller høy musikk, men har god lydkvalitet.

- Bruk den fine gressplenen utenfor til boccia, croquet, kubb eller andre morsomme aktiviteter som gjestene kan kose seg med mens brudeparet fotograferes - eller i en pause i middagen. Tilby gjestene noe å spise og drikke før middagen starter. 

- Jeløy Radio byr på mange fine locations hvor man kan ta bryllupsbildene. På plenen utenfor har man parkomgivelser med trær og grønt i bakgrunnen. Det er også fullt mulig å ta bilder i retning sjøen hvor man kan få med himmel og de gamle radiomastene. Følger man grusvegen fra hotellbygningen ned mot sjøen kommer man til Hesteberget med flotte svaberg som kan være fine omgivelser for bryllupsbildene deres. Lengre vestover har man en lang strand tilgjengelig om man heller ønsker det. Ønsker dere et gruppebilde av alle gjestene i selskapet er trappen ved hovedinngangen perfekt. Det kan gjøres rett før middagen når alle gjestene er samlet. 

- Utnytt solnedgangen! Jeløy har ofte spektakulære solnedganger. Jeg anbefaler dere å sette av litt tid på kvelden til å ta noen bilder rett før sola går ned. Disse bildene i det fine kveldslyset kan fort bli de bildene dere verdsetter høyest i løpet av dagen. Lyset er finere og mykere på kvelden enn midt på dagen og kanskje slapper dere mer av og vil sette pris på en liten pustepause hvor dere bare kan være litt sammen og la inntrykkene synke inn.

 


Trenger du fotograf til ditt bryllup på Jeløy Radio?


 

Disclaimer: Dette innlegget er ikke sponset av Jeløy Radio.