Hvordan velge bryllupsfotograf?

Fotografi er et stort og bredt yrke med mange forskjellige sjangre. Bryllupsfotografi er én av disse sjangrene og det finnes et knippe fotografer her til lands som har valgt å spesialisere seg på å fotografere bryllup.

Vi har gjort mye av forarbeidet ditt med å samle noen av de aller beste her på denne siden. Det er i all hovedsak heldagsfotograferinger som legges vekt på så du har vår garanti for at hver opplistet fotograf på denne siden klarer å håndtere alt fra forberedelser om morgenen, gruppebilder med familiemedlemmer, portretter med brudeparet til taler, reaksjoner og feststemning i alle typer lysforhold.

Foto: Moment Studio

Foto: Moment Studio

Hvilken bryllupsfotograf skal jeg velge?

Selv om en person har et kamera, eller til og med jobber som fotograf, betyr det ikke at vedkommende vil gi deg drømmebildene dine. Her gjelder det å gjøre litt research. Mange forbinder bryllupsfotografering med en times portrettfotografering under et tre i parken, men den nye generasjonen bryllupsfotografer spesialiserer seg på å følge paret hele eller store deler av dagen. På den måten kan du som kunde få mye mer ut av minnene dine. Sørg for at fotografen du velger har erfaring med å fotografere heldagsbryllup fra før av. Se gjennom fotografens blogg og be evt. om å få se andre bryllup fotografen har fotografert.

Stil og uttrykk

Alle fotografer er forskjellige og har sin egen artistiske stil. Det kan være lurt å se gjennom nettsiden til flere fotografer for å finne den eller de fotografene du liker arbeidet til. På en fotograf-nettside er det vanlig å samle sine beste bilder i en portefølje. Dette gir en god oversikt over hvordan bildene til denne fotografen ser ut. De fleste fotografer har også en blogg hvor du kan se hva fotografen har gjort i det siste. Her finner du ofte flere bilder fra hvert bryllup enn det du vil finne i porteføljen.

 

Innhold og pris

Det finnes mange forskjellige måter å prissette på. Sjekk nøye ut hva hver fotograf koster og hva som er inkludert i prisen som er oppgitt. Sørg for at det ikke er noen skjulte priser. Her er noen spørsmål du kan stille deg selv (og fotografen):

  • Hvor mange timer er fotografen til stede? Hvor mye koster ekstra timer?

  • Er høyoppløselige digitale filer inkludert eller må de kjøpes utenom?

  • Hvor mange bilder pleier fotografen å levere? (Flere er ikke nødvendigvis bedre)

  • Blir bildene levert på minnepinne? I et digitalt online-galleri?

  • Lager fotografen album? Hvor mye koster dette? Er det inkludert?

  • Kan man bestille takkekort og forstørrelser gjennom fotografen eller må man gjøre det på egenhånd et annet sted?

  • Må man betale ekstra for forlovelsesbilder? Eller er dette inkludert i prisen?

Vær tidlig ute med å ta kontakt

De mest populære fotografene blir ofte booket over et år i forveien, så start planleggingen tidlig. Ta kontakt gjennom kontaktskjemaet til fotografen og start en dialog. Hvis du har noen spørsmål så har fotografen garantert svar til deg og kan ofte hjelpe om du vurderer forskjellige lokaler eller lokasjoner å holde bryllupet på. Ingen spørsmål er dumme og det er ofte bedre å ta kontakt enn å la være.

Husk, en profesjonell bryllupsfotograf har erfaring fra haugevis med bryllup og kan bistå med mye god hjelp i planleggingsprosessen.