Tips til bryllupsplanleggingen fra Brudepikene

Ann Kristin Nissen og Jeanette Lilleås i Brudepikene har vært profesjonelle bryllupsarrangører siden 2002 og har hjulpet hundrevis av brudepar med å planlegge sine drømmebryllup. Vi tok en prat med dem for å høre hvilke råd de pleier å gi til sine kunder. 


Skrevet av Jan Ivar Vik


Hvorfor ønsker mange brudepar å ha en profesjonell bryllupsplanlegger?

- Vi har mange som kontakter oss som synes det er fint å ha en nøytral part å diskutere med. Da behøver de ikke søke råd hos venner og familie, som kanskje har helt andre tanker rundt bryllupet enn det de har.

brudepikene

Alle har vel hørt ordtaket "jo flere kokker, jo mer søl". Det er brudeparets store dag som skal feires, og det er brudeparets ønsker som betyr noe, sier de erfarne bryllupsplanleggerne. 

De understreker at man gifter seg for sin egen del, ikke for å tilfredsstille gjestene.

- Ønsker dere ikke å ha barn i bryllupet deres, så er det helt greit! Ønsker dere ikke rosa sanger, så er det også greit. Dere bestemmer. 

Hva bør man tenke på når man leter etter fotograf til bryllupet? 

- Vi anbefaler alle våre kunder å benytte seg av profesjonell fotograf. Bruk tiden godt til å undersøke stilen til forskjellige fotografer, sånn at dere finner en som har det uttrykket dere leter etter.

- Ikke la prisen være det som avgjør hvem dere bruker. Snakk med fotografen på forhånd, så han/hun vet hva dere ønsker og forventer. Husk at bryllupsdagen går raskt, og bildene er morgendagens minner, sier Brudepikene.

Hvordan velger man riktig musikk?

- Musikk skaper stemning og bringer fram gode følelser og minner. Musikk gjenspeiler livet til brudeparet, og gjestene vil gjenkjenne øyeblikk de har delt med de. Velg derfor noe som betyr noe for dere, så kan heller partylisten komme senere på kvelden.

- Er det budsjett til det, anbefaler vi på det sterkeste å velge levende musikk, kanskje spesielt til seremonien. Har dere valgt DJ, så send gjerne ønskeliste på forhånd – sånn at «deres» musikk blir spilt.

Ann Kristin og Jeanette mener det er viktig at brudepar ikke henger seg opp i detaljene. 

Det er ikke detaljene som skal feires, det er kjærligheten mellom brud og brudgom. Hold hverandre i hendene, se hverandre i øynene og feir kjærligheten! 
— Brudepikene

- Ikke la bagateller ødelegge dagen. Er ikke brudebuketten i akkurat de nyansene dere så for dere, så er det ingen krise. Gled dere heller over øyeblikkene, og vær til stede på dagen deres.

- Dagen går så raskt, så vi anbefaler alle å stoppe opp litt. Vi hører ofte om brudepar som ikke husker alle øyeblikkene fra dagen sin, fordi de var så stresset og fokusert på unødvendige ting detaljer. Det er ikke detaljene som skal feires, det er kjærligheten mellom brud og brudgom. Hold hverandre i hendene, se hverandre i øynene og feir kjærligheten!