Intervju med Wide in Wonder

Foto: Andrea David

Foto: Andrea David

Hvem er dere og hvor holder dere til?

Vi er Stipi & Kristine, et husband & wife team på godt norsk. Vi er rett over og rett under 30 år. Traff hverandre for 4 1/2 år siden og har vært gift i snart to av dem. Kommer fra Os og Bømlo, men har bodd rundt ti år i Bergen, der vi lever livets glade dager i en liten loftsleilighet. Når vi ikke fotograferer går dagene til å være med venner og familie, spille FIFA, skrive dikt, henge og gjøre media i Salt (en kirke vi er en del av).

Hvorfor ble dere bryllupsfotografer?

S: Jeg har alltid likt å fortelle historier, enten det er med foto, video, sanger eller dikt. Det å få fortelle historien på den mest intime og begivenhetsrike dagen til folk, er virkelig et privilegium. 

K: Jeg har alltid vært litt interessert i foto men utdannet meg til frisør og makeup artist i stedet. Så traff jeg Stipi og grep sjansen til å lære meg foto også og forelsket meg både i det å fotografere og i fotografen. Bryllup er virkelig en nydelig og spesiell dag å være en del av. Vi får være til stede og fange ekte øyeblikk, men har samtidig muligheten til å være kreative. Dessuten synes jeg ekteskap og den reisen en bryllupsdag markerer er noe av det fineste som fins. 

Hvordan ser en typisk dag ut for dere når dere ikke fotograferer bryllup?

K: Hvis vi ikke fotograferer, så sitter vi ofte foran skjermene våre og redigerer. Når man driver for seg selv, er den del andre ting som må gjøres også. Men samtidig gir det oss en frihet til å ta en fridag om solen skinner litt ekstra eller treffe venner på kafé. Ingen av oss er A-mennesker, så det å heller kunne jobbe litt lengre utpå dagen enn å starte veldig tidlig, er noe som passer oss perfekt!

Har dere noen gang gjort en tabbe, og hvordan rettet dere opp i det?

S: Det har vært litt tabber opp gjennom, men har klart å unngå de største hittil. Jeg glemte ekstra batterier en gang til et bryllup. Jeg var heldigvis veldig tidlig ute og oppdaget dette i tide, så jeg rakk å kjøre hjem og hente batteriene mens Kristine forberedte paret og gjorde klart til first meet. Jeg rakk det på hengende håret og etter det fikk vi endret rutinene. Tabbene vi har gjort, store og små, har heldigvis først og fremst gjort oss mer erfarne og rutinerte. 

Vis oss et bilde som dere er veldig fornøyd med. Hvorfor valgte dere akkurat dette bildet?

Dette er et bildet fra Sola utenfor Stavanger. Det blåste og regnet mye, og det gjorde det utfordrende. Vi er veldig glad i dette bildet fordi det viser at vi taklet utfordringen sammen med paret og fikk frem akkurat det vi ønsker med bildene våre. Det er ekte og nært, og kjærligheten deres lar seg ikke rokke av litt dårlig vær. 

Hvor er dere og hva gjør dere om 5 år?

Det er alltid vanskelig å forutse fremtiden, men vi håper å fortsatt fotografere bryllup rundt om i Norge, men også bryllup andre steder i verden, siden vi elsker å reise og oppleve nye steder. Vi håper å klare komboen med å være husband & wife team og samtidig bli en større familie med barn. Heldigvis er det mange eksempler på par som har klart det, så har stor tro på at vi skal få det til. I tillegg er vi veldig glad i dele det vi har lært med andre, så å få til det igjennom workshops eller annet vis hadde vært fantastisk. Vi har i hvert fall tro på at det beste ligger foran oss. 

Hvilken fotograf har inspirert deere mest opp gjennom årene?

Vi lar oss inspirere av mange forskjellige fotografer av forskjellige grunner, enten av det at de er flinke til det å få frem ekte følelser i bildene, være spesielt kreative eller av hvordan di driver businessen sin. Noen av våre mange favoritter er India Earl, Phil Chester, Lauren Scotti og Kristen Marie Parker.

Hvilken fotograf synes dere er mest spennende i Norge nå for tiden? (ikke nødvendigvis bryllup).

K: De siste årene har vi begge fulgt mest med på bryllupsfotografer og det i utlandet, men ettersom også foto innen kategorien mote alltid har inspirert så kan jeg nevne Isabel Watson som en som er utrolig dyktig i det hun gjør.

Beskriv deres drømmebryllup å fotografere og hvor dette finner sted.

En fellesnevner for de bryllupene vi liker best er at de er avslappede og med et personlig preg. Vi giftet oss selv med bare noen få nære venner i en park i Malibu, L.A. og det var helt fantastisk. Å kunne være med å fotografere noe lignende hadde vært en drøm. Eller kanskje et bohemsk bryllup i ørkenen i Marokko?  

Hva er deres guilty pleasure?

Tror Youtube kan nevnes for begge to. Kristine elsker videoer og vlogger i kategorien skjønnhet, mote og livsstil. Mens Stipi lett ser video etter video fra diverse talentshow, spesielt der de synger.