Intervju med Vegard Giskehaug

Hvem er du og hvor holder du til?
Jeg er Vegard, 30 år, gift med Malin, pappa til 2 små gutter og fotograf på 10. året. Jeg er fra Porsgrunn, har bodd flere år i Oslo, og også ett i USA. Nå bor vi i et lite hus i Skien. Her har jeg gjort om garasjen til kontor for fotograf-firmaet mitt og kjøkkenetvårt til ølbryggeri (innimellom). I hagen har jeg bygget et drivvhus hvor jeg liker meg godt. Når jeg ikke fotograferer i bryllup går tiden med til familie, musikk, mat, øl, kaffe og gode venner.

Hvorfor ble du bryllupsfotograf?
Jeg har alltid elsket å fotografere og tok valget etter videregående om å satse som fotograf. Siden den gang har jeg peilet meg inn mot bryllupsfotograf som spesialfelt og trives fantastisk godt med det. Det som driver meg fremover er det å få lov til å ta bilder som betyr noe, og som bare vil bety mer og mer for brudeparet og familien deres. I tillegg får jeg reist mye og sett mange fine steder, både i Norge og i utlandet, og får møtt så mange fantastiske mennesker.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg når du ikke fotograferer bryllup?
Ingen dager er like og det er noe jeg liker godt! Dagen begynner ofte med å få eldstemann på snart 3 år klar for barnehagen og kjøre han dit. Så er det å starte jobbdagen, enten på kontoret med "kontorting", eller ute på location med en fotojobb. Noe av det beste med denne jobben er at ingen deler av den er kjedelig, alt er moro :) Sånn sett har vi fotografer verdens beste jobb!

Har du noen gang gjort en tabbe, og hvordan rettet du opp i det?
Ja! En gang for flere år siden hadde jeg glemt å lade batteriene mine! Så da de 2 jeg hadde i kameraene gikk tom for strøm var jeg ille ute! Heldigvis var det en gjest som hadde samme type batterier som jeg fikk låne så det endte så godt som det kunne :)

Vis oss et bilde som du er veldig fornøyd med. Hvorfor valgte du akkurat dette bildet?

Jeg tror dette er et av favorittbildene mine fra 2016! Det jeg liker med det er fargene, enkelheten, blikkene og lyset! Det har ganske få elementer og er rolig og behagelig, men så har det også ett eller annet som gjør at jeg kan se på det om og om igjen :)

Hvor er du og hva gjør du om 5 år?
Jeg gjør nok det samme, fotograferer bryllup og trives godt med det! Jeg er opptatt av å stadig utvikle meg, og er det noe man aldri blir som fotograf så er det utlært!

Hvilken fotograf har inspirert deg mest opp gjennom årene?
Det må være den amerikanske reklame- og portrettfotografen Jeremy Cowart! Han virker som en fantastisk person, og tar utrolige bilder. Han er et forbilde både som fotograf og på et medmenneskelig plan. Han har fotografert i Haiti etter jordskjelvet og solgt bilder til inntekt for ofrene, og han har til og med adoptert 2 barn derfra som mistet foreldrene sine. Sjekk han ut her: www.jeremycowart.com

Hvilken fotograf synes du er mest spennende i Norge nå for tiden? 
Erik Almås!!! Wow for en fantastisk fotograf! Han er så utrolig flink til å skape stemningsfulle bilder med nydelige fargetoner og lys! Sjekk han ut her: www.erikalmas.com

Beskriv ditt drømmebryllup å fotografere og hvor dette finner sted!
Oooo, jeg tror ikke at jeg klarer å velge bare ett her også! Men enten et lite intimt bryllup med ingen eller få gjester på toppen av et fjell i solooppgangen, eller et stort fargerikt indisk bryllup! I India da selvfølgelig! 

Hva er din guilty pleasure?
"Jente-TV-serier" Hvis det er lov å si :) Digger Gossip Girl, One Tree Hill, Friday Night Lights, Pretty Little Liars osv. Eeeelsker også musikaler, men det gjør vel alle :) ?