Intervju med Lillian Nordbø

Foto: Henrik Beckheim

Foto: Henrik Beckheim

Hvem er du og hvor holder du til?

Jeg er Lillian, en 26 år gammel jente fra Randaberg utenfor Stavanger. Jeg er mamma til tre små gutter, og lever hektiske, men innholdsrike dager med de. Vi bor i Stavanger for øyeblikket, og trives med det  

Hvorfor ble du bryllupsfotograf?

Godt spørsmål! Det startet for ca 10 år siden. Da så jeg for første gang hvordan man har muligheten til å skildre historier og følelser gjennom bilder. Det ble tent en kjærlighet og lidenskap til faget da, men det var ikke før jeg ble mamma for andre gang i 2012 at det startet. Jeg begynte å fotografere babybilder som jeg la ut på blogg/facebook. Og før jeg visste ordet av det hadde jeg booket fem bryllup. Alt har gått så fort etter det at jeg nesten ikke henger med selv. Men jeg startet med null erfaring og kunnskap. Det eneste jeg hadde var en kjærlighet til det jeg drev med. Og jeg tror det er den som har drevet meg så langt. Å skildre noe vakkert to mennesker har sammen uten et eneste ord.. verbale hjelpemidler blir overflødig. Det fascinerer meg bare mer og mer.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg når du ikke fotograferer bryllup?

Da sliter jeg meg opp alt for tidlig, gjør klar tre viltre gutter, og kjører dem i barnehagen. Deretter blir det ofte en tur til Elixia (snikskryt!), før jeg går hjem og starter arbeidsdagen med redigering, papirarbeid, regnskap, e-poster osv osv. Som selvstendig næringdrivende blir man aldri arbeidsledig. Ellers møter jeg mange brudepar for å bli kjent og snakke om bryllupsdagen deres. Ellers er jeg stort sett å finne foran macen 360 kvelder i året. Min arbeidsdag fortsetter etter at guttene er i seng, og avsluttes når jeg sovner sittende. Men generelt sett er hverdagene mine ganske varierte og frie, og det elsker jeg!

Har du noen gang gjort en tabbe, og hvordan rettet du opp i det?

Jeg er redd jeg må svare ja på det. Jeg tror alle, i alle bransjer av og til gjør tabber. Oftest er det små ting som egentlig ikke har noen betydning, men jeg har hatt en større tabbe en gang. Generelt i livet er det et viktig mål for meg å ta all drit og motgang med fatning. Ikke grave seg ned i det, men finne best mulig løsning, og ta lærdom av det. Det er slik vi lærer, og slik vi vokser. Både som mennesker og fotografer 


Vis oss et bilde som du er veldig fornøyd med. Hvorfor valgte du akkurat dette bildet?

brud med mørk rosa blomst i håret


Dette bildet er jeg veldig glad i. Selv om det er et enkelt og veldig nært bilde, rommer det mye i mine øyne. Det er nært, ekte, stille og sårbart. Det er følelser, lys, detaljer, kunstnerisk frihet og eleganse. Alt dette er viktig for meg når jeg fotograferer.

Hvor er du og hva gjør du om 5 år?

Hmmm! Det lurer jeg også veldig på! Hehe, jeg aner faktisk ikke! Det blir spennende å se. Men en ting er sikkert; jeg utvikler meg stadig, og fotograferer fortsatt bryllup! Det er min første kjærlighet, og den gir jeg ikke slipp på før jeg må  

Hvilken fotograf har inspirert deg mest opp gjennom årene?

Det har variert veldig. Men jeg må nevne Henrik Beckheim, som også er en av Blikkfangerne-fotografene. Det var ved å se hans bilder for 10 år siden at jeg forelsket meg i bryllupsfotografering. Jeg ga ham rimelig høy trafikk på nettsiden hans en periode der. Han er utrolig dyktig på å dokumentere og fange stemning og øyeblikk. Da jeg endelig våget å ta kontakt med ham, åpnet det opp så utrolig mange dører for meg som fotograf! Videre har også Eirik Halvorsen, som er en av grunderne bak Blikkfangerne vært til utrolig stor inspirasjon. Han har pushet meg, og hjulpet meg til nye høyder. Internasjonalt er jeg stor fan av bl.a. Radu Benjamin, Kristen Kaiser, Julia and Gil og Wildflowers Photography. 

Hvilken fotograf synes du er mest spennende i Norge nå for tiden?

Egentlig har jeg satt av lite tid til å følge med på annet enn bryllupsfotografer  Men hvis jeg skal nevne noen utenfor, liker jeg å følge med på Georg Michaelis og Erik Almås bl.a. 

Beskriv ditt drømmebryllup å fotografere og hvor dette finner sted!

Drømmebryllup og drømmepar. For meg handler det mest om at vi har kjemi. At vi forstår hverandres språk (altså ikke nødvendigvis verbalt språk, selv om det gjør ting litt lettere  Men jo; selvsagt foretrekker jeg flotte lokaler og steder. Jeg elsker naturen, havet og mektige fjell! (Lofoten feks <3) Men om paret er sure og vanskelige, hjelper det ikke så mye. Så i hovedsak; open-minded, positive og ekte mennesker. Det liker jeg  

Hva er din guilty pleasure?

Hmm, egentlig liker jeg å tillate meg det meste, og kunne stå for det  Men hvis jeg må svare.. kanskje at jeg ofte hører gamle boy-band klassikere mens jeg redigerer. Backstreet Boys <3 Og ja, jeg synger med for full hals, og danser sittende. Haha.