Intervju med Christin Eide

ChristinEide_Mois.jpg

Hvem er du og hvor holder du til?

Mitt navn er Christin Eide, jeg er bryllupsfotograf og holder til i Bergen, dog opprinnelig fra Sandefjord.

Jeg har en samboer, 2 nydelige gutter på 12 og 14 år som enn så lenge gir meg lite hodebry, en skjønn hund ved navn Charlie og en vakker men ekstremt sky pus ved navn My. Jeg er kverulant av rang og drives av positiv energi og kreativitet.

Hvorfor ble du bryllupsfotograf?

Jeg har fotografert i de fleste sjangre, men bryllup er den eneste som virkelig har påvirket meg. Misforstå meg rett. Jeg brenner for fotografi, men det lille ekstra fant jeg med bryllup. Du får være med og oppleve noe rått, ærlig og ekte. Sorg, glede, humor og overraskelser. Dagen flyr forbi på noen sekunder, men stemningen og minnene er noe jeg får ta med meg og dele med paret (og familie og venner) på min egen spesielle måte.

De fleste får ta del i en slik dag en håndfull ganger i sitt liv, men jeg får ta del i denne magien flere ganger i året. Hvor heldig er ikke jeg?

Hvordan ser en typisk dag ut for deg når du ikke fotograferer bryllup?

Når jeg ikke fotograferer bryllup, eller har annen type fotografering på agendaen er jeg først og fremst mamma. Jeg er sjåfør, heiagjeng (kraftige lunger) fra sidelinjen og forsørger. Tid for meg selv nytes best i fjellene. Joggesko er det jeg har mest av og jeg matcher min sønn i antall skrubbsår. Jeg elsker fysisk aktivitet og henter både inspirasjon og ro i en god joggetur eller vandring på fjellet. Tidligere var jeg aktiv i musikkmiljøet og kjenner at det kanskje er på tide å ta opp igjen den tråden.

Har du noen gang gjort en tabbe, og hvordan rettet du opp i det?

Med så mange år i bransjen føler jeg etterhvert at jeg klarer å unngå de største tabbene pga erfaring, men for 5 år siden hadde jeg innbrudd i studio der bilder uten backup ble stjålet. (De kom til sin rett igjen!) Dette er selvfølgelig noe som sjelden eller aldri skjer med fotografer flest, men det endret rutinene mine for lagring umiddelbart. Vil tro at én og annen kollega tok min erfaring til hjertet også.

Vis oss et bilde som du er veldig fornøyd med. Hvorfor valgte du akkurat dette bildet?

Jeg har flere bilder som imponerer mer enn dette, men jeg har en forkjærlighet for nære og ekte øyeblikk. Dette paret ønsket seg, som mange andre, imponerende natur og et romantisk uttrykk. De fikk regn, tåke og en god klem. Men den var ekte og ærlig. Blir ikke bedre enn det!

ChristinEide_Elopement_Norway.jpg

Hvor er du og hva gjør du om 5 år?

Det har jeg tenkt på mye selv også. Hvis alt ligger til rette for det er jeg 110% bryllupsfotograf. Bryllupssesongen i Norge er relativt kort, men likevel ser det ut til at den utvides fra år til år. Mulig jeg bor i utlandet og lager en kokebok fra tid til annen, så det er bare å følge med!

Hvilken fotograf har inspirert deg mest opp gjennom årene?

Inspireres mer av musikk enn bilder, men hvis jeg skal trekke frem én som har gjort inntrykk på meg må det bli Sally Mann. Hennes ærlige og melankolske stil treffer meg rett i hjertet.

Hvilken fotograf synes du er mest spennende i Norge nå for tiden? (ikke nødvendigvis bryllup).

I disse dager følger jeg mest naturfotografer. Jeg vet ikke en gang om de fleste er fotografer (selv om de eier et kamera), men jeg synes det er befriende og enormt inspirerende å følge reisene deres gjennom magiske landskap verden rundt. Hvis jeg skal nevne én; Steffen Fossbakk.

Beskriv ditt drømmebryllup å fotografere og hvor dette finner sted!

Jeg har vært så heldig å få reise og se mye i jobben min, så drømmebryllupet er nødvendigvis ikke langt unna. Et personlig, intimt og gjennomtenkt bryllup står høyt på listen. Første steg på vei er faktisk å vite at paret ønsker meg til deres store dag. At de har tatt seg tid til å se på mitt arbeid og føler vi er en god match. Etter det kan drømmen oppstå i en hage, likefullt som i det skotske høyland.

Hva er din guilty pleasure?

Badekar, badekar, badekar! Du finner meg der sent og tidlig, med musikk på ørene og gjerne noe godt for sansene.