Intervju med Åsmund Holien Mo

holienmo.jpg

Hvem er du og hvor holder du til?

Heisann! Jeg heter Åsmund og bor i Oslo sammen med kjæresten min Mallory og hunden vår Tjommi. Jeg fotograferer bryllup, bedrifter og driver Bomull & Blekk hvor vi produserer takkekort, forstørrelser og andre fotoprodukter med fokus på kvalitet.

Hvorfor ble du bryllupsfotograf?

Da jeg først ble ordentlig interessert i fotografi var det reklamefotograf jeg skulle bli. 16 år gamle Åsmund syntes ikke bryllup var like spennende som å bygge store scener og kjøpe megadyre blitser. Etter videregående gikk jeg i lære hos Moment Studio og det var her interessen for bryllup virkelig dukket opp. Jeg lærte meg å virkelig sette pris på det ekte, og i dag har jeg det aller mest gøy når jeg dokumentere situasjoner.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg når du ikke fotograferer bryllup?

Jeg skulle ønske jeg var et A-menneske og prøver å komme meg på jobb relativt tidlig. Jeg deler kontor med Michaela Klouda og Tone Tvedt på Sagene, og med mindre jeg har veldig mange avtaler rundtomkring pleier Tjommi å være med også. Ukedagene er fylt med mye administrativt arbeid, redigering og andre fotograferinger utenom bryllup. I tillegg prøver jeg å legge omtrent halvparten av tiden min til Bomull & Blekk - gjerne enda litt mer i vinterhalvåret.

Har du noen gang gjort en tabbe, og hvordan rettet du opp i det?

Heldigvis ingen store kriser, men da jeg var lærling var jeg nære på å miste et kamera fra galleriet i kirken og ned midtgangen. Tusen millioner takk for at det ikke skjedde.

Vis oss et bilde som du er veldig fornøyd med. Hvorfor valgte du akkurat dette bildet?

fjoloy fyr bryllup

Dette bildet oppsummerer veldig fint det jeg ønsker å få frem i arbeidet mitt. Det er enkelt og uten for mye dilldall, men viktigst av alt - viser kjærligheten mellom Hanne Marie & Åge. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om at vi ikke ser begges ansikt - man ser at det er to mennesker som elsker hverandre. 

Hvor er du og hva gjør du om 5 år?

Forhåpentligvis det samme, bare mye bedre. Tidligere år har jeg arbeidet relativt mye utenfor Norge, men nå setter jeg mer og mer pris på å holde meg innenlands, med en og annen tur rundt i Skandinavia. Det er jo så fantastisk mange flotte plasser her i Norge! Teamet i Bomull & Blekk har vokst og leiligheten er byttet ut med hus - hunden må da få seg hage!

Hvilken fotograf har inspirert deg mest opp gjennom årene?

Jeg har fulgt en Canadisk reklamefotograf som heter Joey L i mange år, og han slutter aldri å inspirere. Gjennom personlige prosjekter har han i det siste dokumentert guerillakrigere i blant annet Irak, og resultatet er virkelig utrolig arbeid. Ta en titt på både film og foto fra det prosjektet neste gang du har en time til overs!

Hvilken fotograf synes du er mest spennende i Norge nå for tiden? (ikke nødvendigvis bryllup).

Jimmy Linus i Dagens Næringslivs D2 er en favoritt. Han er fantastisk dyktig, og har også en utrolig bredde i arbeidet sitt.

Beskriv ditt drømmebryllup å fotografere og hvor dette finner sted!

Desto flere bryllup jeg fotograferer merker at menneskene er langt mer avgjørende for om det blir en bra dag på jobben enn stedet vi er på. Når det er sagt så skader det jo ikke om bra folk er på fine steder. Fjell er alltid flott, men jeg er fornøyd så lenge jeg får en akkurat passe avslappet dag i gode venners lag, enten det er på en lekker, liten restaurant i byen eller på en strand i Lofoten. Eller kanskje på hytta? 

Hva er din guilty pleasure?

Jeg er utrolig glad i å lage og spise mat, og elsker å teste nye råvarer, teknikker og kombinasjoner. Men jeg har én svakhet - Kalkunkorv. Jeg har ikke tenkt å forsvare det som et bra produkt, men herregud så godt det er.