Glennewedding deler sine beste tips rundt bryllupsplanlegging

Foto:  Jan Ivar Vik

Vi har tatt en prat med Gry og Silje i Glennewedding. De har spesialisert seg på eksklusive bryllup og har lang erfaring med å planlegge bryllup både i Norge og utlandet. Her er noen av deres beste tips til par som planlegger bryllup. 


Skrevet av Jan Ivar Vik


Hva er deres beste tips til brudepar som har et budsjett å forholde seg til? 

- Fokuser på noen elementer. Velg ut de delene av bryllupet som betyr mest for dere, og legg deretter budsjettet med hovedfokuset på disse områdene. Med dette i fokus er det lettere å få drømmebryllupet til å gå i oppfyllelse, forteller de erfarne bryllupsplanleggerne. 

- Skriv det viktigste i stein. Et bryllup blir fort kostbart, derfor er det viktig å beskytte seg ved å få en skriftlig bekreftelse fra alle leverandørene dere bruker. Bruk også god tid på å sjekke opp referanser for å forsikre dere om at leverandørene er dyktige fagfolk. Vi i Glennewedding har en del kjedelige hendelser der leverandørene sviktet, og dette er absolutt noe man må prøve å unngå.

Ingen spørsmål er dumme. Ikke vær redd for å stille spørsmål til leverandørene. De har mye erfaring og kunnskap som kan komme dere til gode.
— Glennewedding

Gry og Silje mener det kan være lurt å sette av noen egne planleggingsdager. 

- Selv om den daglige praten går med til å småsnakke om leverandører, kostnader og gjester, kan stemningen bli dårlig. Det er fort gjort å bli lei av de krevende oppgavene som skal til for å sy sammen en perfekt bryllupsdag. Sett heller av noen spesifikke dager hvor dere tar praten over et godt måltid på favorittrestauranten. Da blir prosessen mye mer hyggelig og minneverdig.

- Ingen spørsmål er dumme. Ikke vær redd for å stille spørsmål til leverandørene. De har mye erfaring og kunnskap som kan komme dere til gode.

Har dere noen gode tips til gjestelisten? 

- Gå igjennom gjestelisten opptil flere ganger. Når gjestelisten er i boks, kan det være lurt å la noen som står dere nærmest om å se over. Det er pinlig å glemme en tante, eller noen som har betydd mye oppgjennom oppveksten. Husk på at jo fler gjester dere inviterer, jo høyere blir utgiftene. Ønsker dere å begrense kostnadene bør dere kutte ned på antall gjester.

Hva bør bruden ha med seg på selve bryllupsdagen? 

- Spør pent om forloveren din kan anskaffe en liten veske med sytråd, nåler, superlim, plaster, hodepinetabletter og en energibar på bryllupsdagen. Hvem vet, plutselig blir kjolen revet opp - da kan nål og tråd være redningen. Hva er vel kjedeligere enn å ha vondt i hodet på sin egen bryllupsdag? Dette oppstår oftere enn man tror – da er det greit å ha ”hjelpeskrinet” ved sin side.