Blikkfangernes beste bryllupstips

Velkommen til Blikkfangernes bryllupsguide. Denne artikkelen vil kontinuerlig bli oppdatert med nye tips. Dersom du planlegger bryllup vil vi anbefale at du lagrer denne siden og at du kommer tilbake hit med jevne mellomrom.

 

Tips før bryllupet

 

Å ta forlovelsesbilder kan vise seg å være en av de beste investeringene dere gjør før bryllupet. Les gjerne denne artikkelen jeg har skrevet: 5 grunner til å ta forlovelsesbilder før bryllupet.

- Jan Ivar Vik


Lag en kjøreplan og la noen andre ta ansvar for den på selve dagen så dere kan konsentrere dere om å nyte dagen til det fulle.

- Moment Studio


Prøv å ikke la planleggingstiden i forkant av bryllupet være et strev. Gjør litt research, og du vil innse at det enkle ofte er det beste. Både når det gjelder styling, bordpynt, blomster, kjole osv. Forberedelsene skal være kos og gode minner - ikke strev :)

- Lillian Nordbø


Tør å gå for et lite bryllup om det er det dere drømmer om. Ikke inviter masse folk fordi dere føler dere bør eller må, men fordi dere ønsker at de skal være der med dere når dere feirer kjærligheten til hverandre.

- Wide in Wonder


Ikke tenk så mye på tradisjoner og forventninger når dere skal gifte dere. Bryllupsdagen er DERES spesielle dag, og dere skal nyte den! Gjør den derfor til en fest som dere drømmer om!

- Lillian Nordbø


Prøv så godt det lar seg gjøre å sette bort alt av små og store oppgaver på bryllupsdagen deres. På en måten kan dere slappe av og være tilstede i øyeblikkene, istedenfor å bekymre dere over ting som skal gjøres.

- Vegard Giskehaug


forberedelsene før vielsen

 

Tenk på omgivelser og setting i forberedelsene. Store fine vinduer gir bedre lys, og bedre bilder. Ta med forlovere i forberedelsene, la dem hjelpe dere med påkledningen og la dem ta del i forventningen.

- Wide in Wonder


Gjør dere gjerne klare enten hjemme, på et hotellrom eller på et fint rom på selskapslokalet. Der er det ofte finere lys og omgivelser enn i en frisørsalong, og det er også mer rom for å skravle med forlovere, ta seg en matbit og generelt bedre stemning enn i salongen hvor det kanskje er flere andre kunder samtidig.

- Michaela Klouda


Rydd vekk rot, poser, ledninger og lignende i rommet der forberedelsene skal være. Husk at fotografen kommer og da vil det som er i rommet bli med på bildene.

- Eirik Halvorsen


Dersom dere, både brud og brudgom, har forberedelsene deres på samme sted, feks. på det samme hotellet, vil det gjøre det langt enklere for fotografen å få fine bilder av dere begge - fremfor å kjøre fra sted til sted. Det vil også være med å gi en mer helhetlig stil på bildene deres i albumet. 

- Jan Ivar Vik


Tenk på hva du som brud har på deg under forberedelsene. Du trenger ikke å pynte deg, men enkle klær i nøytrale farger eller en søt og behagelig kjole gjør seg ofte bedre på bilder enn en sliten joggedress. Eller hva med at du og forloveren din har matchende morgenkåper eller kimonoer?

- Michaela Klouda


vielsen

 

Ta dere god tid i alt dere foretar dere under og etter vielsen. Ikke stress. Pust med magen. Gå sakte. Ta dere tid til å se på hverandre. Se på gjestene deres. Nyt øyeblikkene. Alt dette bidrar til bedre bilder av dere. Tro meg! 

- Jan Ivar Vik


Mange bruder klamrer seg fast til buketten under inngang og utgang fra vielsen av ren nervøsitet, og holder den nesten opp foran ansiktet. Holder du den i hoftehøyde ser det gjerne mer avslappet ut og både gjester og kamera får sett ansiktet ditt bedre!

- Michaela Klouda


Stol på fotografen(e). Ha en unplugged vielse, fri for kameraer og mobiltelefoner, og la gjestene få oppleve øyeblikket gjennom øynene og ikke gjennom mobilskjermen. La dem heller ta bilder etter vielsen.

- Wide in Wonder


De fineste bildene av ekteskapsinngåelse og ringpåsettelsen får dere dersom dere står vendt mot hverandre fremme ved alteret - ikke med ryggen mot gjestene. 

- Jan Ivar Vik


Planlegg det som skal skje på kirketrappen etter vielsen. Verken såpebobler, ris eller roseblader dukker opp helt av seg selv. Ønsker dere litt liv i bildene av dere når dere står på kirketrappen må dere ta ansvar for dette før bryllupet. God planlegging er ofte nøkkelen til gode bilder. 

- Jan Ivar Vik


Skal dere ha en utendørs vielse? Snakk gjerne med fotografen på forhånd om hvor og hvordan dere bør sette opp «alteret» og hvilken vei dere bør vende, så kan kanskje bildene fra vielsen bli ekstra fine! Det er ofte bedre å fotografer i skyggen eller i motlys enn i direkte sollys, og bakgrunnen har også mye å si. Og ikke vær redd for litt regn. Kjør vielse ute allikevel! Det kan bli kjempekule og stemningsfulle bilder hvis alle har matchende paraplyer eller regnponchoer!

- Michaela Klouda


 

bryllupsbildene

 

Vi har så mange innlærte tanker om bryllup og fotografering. Vi setter opp et glis og ser inn i kameraet. Men hvorfor? Når det underet har skjedd at to mennesker har valgt å satse livet på hverandre, hvorfor skal vi se stivt inn i et kamera? La oss heller forevige kjærligheten dere imellom - hvem dere er og hva dere føler for hverandre. Det vil gi bildene deres en dybde og verdi på et annet plan.

- Lillian Nordbø


Ønsker dere gruppebilder/familiebilder?

Her er noen forslag på oppstillinger:
Brudepar, foreldre, søsken, besteforeldre
Brudepar, foreldre, søsken
Brudepar, foreldre”

Bestem hvem som skal være med på bildene før bryllupet, lag en liste med hvem som skal være med og si fra til vedkommende at de skal bli fotografert feks. før middagen. Det er ikke gøy når onkel løper febrilsk rundt for å finne bestemor og bestefar mens alle andre står oppstilt og venter. Ved å skrive ned på forhånd og gi beskjed til dem det gjelder så er familiefotograferingen unnagjort på under 5 minutter.


Før dere spikrer tidsskjemaet for dagen bør dere høre med fotografen deres hvor lang tid dere bør sette av til de planlagte bryllupsbildene. Har dere god tid så slipper dere å stresse. 

- Jan Ivar Vik


Jeg anbefaler bruden å ha med ekstra sko til fotograferingen så hun klarer å gå i litt ulendt terreng hvis det må til for å komme til den beste location. Det er også ganske kjekt hvis det regner!

- Moment Studio


First look: når brudeparet møtes allerede før vielsen for å se hverandre for første gang. Mange vil ha det tradisjonelt og vil først ses under vielsen, men det er vel så romantisk å møtes tidligere bare dere to. Da får dere sett hverandre i finstasen uten andre enn fotografen til stede, og det kan det bli nydelige og følelsesladde bilder ut av! I tillegg kan det hjelpe på nervøsiteten under vielsen og gi en ekstra trygghet. Legger dere vielsen litt senere på dagen kan dere også gjøre unna alle bryllupsbildene før vielsen, så kan dere bare slappe av og kose dere med gjestene resten av dagen.

- Michaela Klouda


Ha med forfriskninger. Eller enda bedre: be forloverne ordne dette. Det kan være lenge siden frokost og fortsatt en god stund til middag. Og er man nervøs får man kanskje ikke i seg like mye mat som ellers. Hold blodsukkeret stabilt. Det hjelper på energi og humør.

- Jan Ivar Vik


Hvis du planlegger vinterbryllup; husk at solen går ned tidlig. Hvis du vil ta bilder ute mens det er lyst kan det være lurt å ha litt tidlig vielse eller ta bryllupsbildene før vielsen.

Moment Studio


Foto: Moment Studio

Hva med å ta selve bryllupsbildene en helt annen dag? Selve bryllupsdagen går utrolig fort, og man vil gjerne ha mest mulig tid sammen med gjestene og nyte dagen. Det er hyggelig å ta noen få portretter på selve dagen for å fange stemningen, men det kan være helt topp å utsette den store «fotoshooten» til en annen dag. Da kan dere dra til en drømmelokasjon, ta bilder på ettermiddagen eller kvelden når lyset er på sitt deiligste og bruke god tid. I tillegg trenger ikke bruden å være redd for kjolen!

- Michaela Klouda


bryllupsMiddagen og festen

 

Sett et tak på antall taler og gi beskjed på forhånd at hver tale bør vare maks 3-5 min. Med mindre dere vil sitte ved bordet hele kvelden selvfølgelig. Snakk tydelig med toastmasteren om dette på forhånd.

- Eirik Halvorsen


Sett av tid til å ta noen bilder rundt solnedgang, da er det best lys i løpet av hele dagen, og om man har hatt regn tidligere på dagen, så får man kanskje et ekstra forsøk på fint vær også.

Wide in Wonder


Husk å sette av litt tid til å være bare dere to. Snakk om det på forhånd, og når dere ser muligheten komme mens det er litt dødtid, gå f.eks. en liten tur helt for dere selv. Bruk tid på å bare være dere 2, snakke sammen og ta inn over dere alle inntrykkene. En bryllupsdag går så utrolig fort fra start til slutt, og om man ikke er bevisst på det, så har man plutselig ikke fått noe slik kvalitetstid sammen.

- Vegard Giskehaug


Plasser stolene deres tett sammen under middagen og talene. Ikke vær redd for å holde rundt hverandre, holde i hendene osv. Det blir det koseligere bilder av.

- Eirik Halvorsen


En sulten fotograf er ingen god fotograf. Fotografen deres som er med dere 10-12 timer vil sette stor pris på å få servert mat på lik linje med gjestene. Det kan gjerne være samtidig som gjestene får servert mat, da er det uansett ikke så mye å fotografere og det er et lite opphold i talerekken. 

- Jan Ivar Vik


Ønsker dere den tradisjonelle kakeskjæringen og brudevalsen under bryllupet? Det kan være lurt å kombinere disse to! Når alle gjestene allikevel er samlet for å se på dere; skjær kaken, ta et par biter og gå rett over til å danse brudevalsen. Da kan festen offisielt begynne, og de som vil danse kan gå bananas og de som vil spise kake kan kose seg med dette. Da blir det ikke noe dødtid mens alle skal stå i kø for å hente seg kaker og de festglade gjestene blir veldig fornøyde!

- Michaela Klouda


Om dere ønsker dansing og fest, tenk godt gjennom musikken dere legger i en spilleliste, eller enda bedre; invester i live band/DJ. Kommer det en dårlig låt dør et dansegulv veldig fort ut.

- Vegard Giskehaug


Foto: Moment Studio

Har selskapslokalet hage eller annen uteplass? Hva med å ta dansen utendørs? Det blir herlig avslappet stemning av å danse i gresset barbeint, og dere får utnyttet hagen og sommeren til det fulle!

- Michaela Klouda


Etter bryllupet

 

Når bryllupet er ferdig og bildene er mottatt; ikke la bildene bare ligge der. Lag album, få de på veggen! Og velg høy kvalitet når du fremkaller. Disse bildene er en investering, for både dere, familien, og ikke minst for deres etterkommere. De skal vare i generasjoner, så akkurat bryllupsalbumet er et album man med god samvittighet kan legge litt penger i :) 

- Lillian Nordbø