Bryllup på Engø Gård

Engø gård er en frodig og vakker perle på Tjøme kjent for sin gode mat. Om du er på jakt etter et lokale langs Oslofjorden hvor man kan tilbringe hele bryllupshelgen og vil komme til dekket bord er Engø gård stedet for deg.Vi i Blikkfangerne skriver en artikkelserie om noen av landets beste bryllupslokaler. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i både inn- og utland og noen lokaler utmerker seg. Steder som gir en fantastisk opplevelse både for brudeparet, gjester og oss fotografer, og som vi gjerne vil tilbake til.

Denne gangen er turen kommet til Engø gård.


Engø gård startet som et av Tjømes mange sommerpensjonat. I 1924 åpnet Pihls Pensjonat som var i drift frem til 1960-tallet. Etter pensjonatet stengte ble gården brukt som sommersted for hytteeiere på eiendommen, før den ble overtatt i 1983 av Nina Felling Andersen og Harald Andersen. Sommeren 2000 gjenåpnet Engø gård etter omfattende restaurering og modernisering.

– Vår lange erfaring med bryllup gjør at vi er en veldig god støttespiller for brudepar som velger å feire den store dagen hos oss. De aller fleste gifter seg for første gang og da er det betryggende å vite at vi hjelper dem hele veien slik at ingenting blir glemt. Vi tilbyr også god variasjon i typer lokaler, fra Sjøboden på bryggen vår til hovedsalen i restaurantbygget Låven eller en klassisk spisestue i den gamle skipsrederboligen Hovedhuset. Dette gjør at brudeparet kan få akkurat det utrykket på sin feiring som de ønsker, kombinert med vår gode service, tett oppfølging og selvsagt deilig mat, forteller Betine Parnemann. Hun er resepsjonsansvarlig på Engø Gård.

Når man planlegger bryllup er det viktig å kjenne seg selv. Ønsker man å stå for alle detaljene selv eller blir man stresset av tanken? På Engø gård lytter de til brudeparets ønsker og sørger for at dere kommer til dekket bord.

– Vi, i samarbeid med blomsterdekoratøren til brudeparet, står for pyntingen av lokalet. Brudeparet bestiller selv inn det de ønsker av dekor og leverer tegninger til oss som vi bruker til å dekorere etter brudeparets ønske. Vi står også for alle kaker. Under planleggingen har vi en gjennomgang med brudeparet hvor vi sammen blir enige om hvor mange og hvilke kaker de vil ha servert, dette inkluderer bryllupskaken.

De fleste som gifter seg på Engø gård velger også å ha vielsen der. Sammen med Verdens Ende er nemlig Engø gård de eneste stedene på Tjøme hvor man har mulighet for vielse med prest utenfor kirken. 

– Det gjør at uansett hvordan brudeparet ønsker å vies så kan dette gjøres hos oss, forteller Betine.

Å tilbringe hele dagen på samme plass er noe vi i Blikkfangerne gjerne anbefaler. En ting er at man ikke bruker tid og ressurser på transport fra sted til sted, men det blir også gjerne en mye mer avslappet og sosial stemning når man er på samme plass hele dagen.


Stedet

Når man først ankommer Engø Gård blir man møtt av en vakker allé med store trær. Hele området er vakkert og frodig. Rundt på eiendommen er det store og små bygg. Ett huser resepsjonen, noen har selve hotellrommene og flere andre brukes til selskaper. Man ser det fantastisk vakre badehuset, som alene er grunn nok til å besøke Engø Gård. Litt nærmere vannet finner man tennisbaner og Grimestad - det perfekte stedet å gjøre seg klar på morgenen, akkurat passe langt vekk fra alle andre.
Praktisk informasjon:

 • Tilbyr vielse på stedet, også med prest.

 • Har omtrent 20 bryllup i året, fordelt på store og små selskap.

 • Det anbefales å booke 12-18 måneder i forveien, avhengig av sesong.

 • Flere lokaler til 12, 20, 60 og 110 gjester.

 • 46 rom med 106 sengeplasser.

 • Man kan leie hele eller halve gården ekslusivt til sitt selskap.

 • Engø gård står for dekorasjon i samarbeid med blomsterdekoratør.

 • Engø gård står for alle kaker. Utvalg og antall etter brudeparets ønsker.

 • Prosjektor er tilgjengelig i flere lokaler

 • PA-system medbringes av brudepar, eventuelt band/DJ.

 • Baren stenger 02:00, gjester må forlate lokalet innen 02:30.Mine tips for bryllup på Engø Gård

 • Benytt alle fasilitetene Engø Gård har å by på og la bryllupet vare hele helgen.

 • Bruk fredagen på en avslappet og deilig middag, hvor venner og familie kan bli enda litt bedre kjent med hverandre.

 • Ha en rolig start på bryllupsdagen med frokost på rommet før dere gjør dere klare.

 • Vielsen tar dere på plenen under gamle, høye trær, før et glass champagne eller tre.

 • Selve portrettene kan man ta på eiendommen - det er ingen grunn til å hoppe i bilen og reise langt avgårde.

 • Engø er kjent for sitt gode kjøkken, så det er bare å glede seg til middag. Når man har danset fra seg er det ikke langt til hotellrommet.

 • På søndagen trenger man en tur i badehuset, enten før eller etter frokost. Eller kanskje begge deler?Innlegget er ikke sponset av Engø Gård