bryllup

Bryllupshelg på Tørvis hotell - av Eirik Halvorsen

Mine favorittbryllup er slike som dette:

•    Hele bryllupet er på samme sted
•    Alle må reise dit og bor der hele helga
•    Hangout dagen før med løssluppen mat og drikke og mingling
•    Vielse på selve stedet eller en lokasjon like ved
•    Søndagsfrokost og gode klemmer før avreise

Siri og Rune tikker av alle de boksene. Forberedelser på hver deres rom. Jeg løper ned og fotograferer vennene som tar et morgenbad i det iskalde smeltevannet fra Sognefjell. En vakker helg å gifte seg på i starten av sommeren.

Runes mor tror jeg holder rekorden i antall avisutklipp vist, og fortalt historien til av alle bryllup jeg har fotografert i.

Det beste med bryllupet var at de hadde planlagt en skikkelig fest. En dyktig DJ, lys på dansegulvet, glowsticks og masse alkohol la til rette for timesvis med festing utover natten. Favorittbildet mitt er det aller siste. Tatt kl 02 på natten når begge to var fulle og trøtte og virkelig feiret at de har blitt gift!

Septemberbryllup på Giske, Øygardshallen - av Tone Molnes

Solen varmet i Ålesund denne septemberdagen. Blikkstille hav med solstråler lekende mellom bygatene. Maria og Aleksander var klare i valget når de skulle gifte seg: "Det må skje i Ålesund!". De ville gi både familie og venner fra Østlandet en opplevelse utenom det vanlige. Noe de virkelig gjorde!

Jeg møtte Maria på Hotel Brosundet der forberedelsene var godt i gang. De spente timene i forkant av vielsen fikk bruden dele med sine to forlovere, stemningen; herlig! Vielsen fant sted i vakre Borgund Kirke. Et enkelt valg med familieaner i nærområdet på brudens side. Dette stedet har noe helt eget over seg. Omringet av frodig natur, med utsyn til de fineste fjellene. Et ekte Sunnmørsbryllup! Festen ble holdt på Øygardshallen på Giske. Med mat av ypperste klasse av Nils-Henning Nesje. Og som brudeparet selv på forhånd hadde ønsket; festmiddag og dans til langt på natt!!

Bryllup med utevielse og fest på Lageret - av Tone Tvedt

Ida og Jeremy er ”high school sweethearts” og giftet seg etter å ha vært kjærester i 11 år. Vielsen ble holdt på Kjærlighetsodden ved Røskestadvannet på Hurum, en odde i skogen ved et lite vann. Det var et perfekt sted å ha vielsen spør du meg :)

Brudeparet sier: 
La begge være involvert i planleggingen, det er begges dag. Det er også lov å gå utenfor boksen og gjøre ting på sin måte. Vi følte mye press fra forskjellige kanter om hva som er ”riktig” å gjøre i et bryllup. De er viktig å tenke på hva man selv ønsker. Vi ønsket oss en drømmedag som representerte oss som par. Nøkkelord for dagen var kjærlighet, utradisjonelt, fest, venner, familie, god mat og tequila.  

Vi var lenge på leting etter det perfekte bryllupslokalet og ønsket oss noe annerledes og industrielt. Etter hvert fant vi fantastiske Lageret. Lageret er en nedlagt fabrikk som event planlegger Trine Thorsen har forvandlet til et rustikt, industrielt og utrolig fint fest lokale.   

Involverte:
Fotograf: Tone Tvedt www.tonetvedt.no
Bryllupsplanlegger: Trine Thorsen ved Lageret Event www.lageretevent.no
Lokale: Lageret Event www.lageretstudio.no
Kjole: Jesus Peiro www.jesuspeiro.com
Blomster: Krista Elvheim www.kristaelvheim.com
Hår: Marion Remme Ræstad
Sminke: Marthe Gillebo IG @gillebo.makeup
Dress: Cavaliere www.cavaliere.se
Invitasjoner og menyer: Cathrine Fosse / Plume & Paper www.plumeandpaper.no
Catering: Moritz Drechselsel
Kake: Condelica

Gårdsbryllup utenfor Drammen - av Wide in Wonder

Hanna and Ole Anders sitt bryllup utenfor Drammen på brudgommens familie sin gård var virkelig fantastisk å få fotografere. De forvandlet gården til et lokale for bryllupet sitt ved bruk av mye DIY og satte et veldig personlig preg på det hele. De hang opp gamle malerier, en lysekrone i taket og Ole Anders bygde til og med en bar for anledningen. Maten var også kortreist og fra gårdene i området. De giftet seg i den sjarmerende og intime Skoger gamle kirke og Hanna var kledd i en fransk bohemsk drøm av en kjole. 

Bryllup på Kleivstua - av Petrichor & Pine

Fjelltopper i solnedgang er helt magisk. Når brudeparene mine er så gira på en spektakulær lokasjon for portrettbildene sine at de aller helst booker inn en ekstra fotografering dagen etter bryllupet, jubler jeg av glede! Men vet dere hva? Å rusle gatelangs en liten time i nabolaget deres midt i Oslo, det kan være akkurat like nydelig. Det var akkurat det jeg, Mikkel og Belinda gjorde da de giftet seg i august, og vi hadde det så moro! Vi tok alle portrettene i gatene rundt deres første egne hjem, og for dem var det riktigere enn noen som helst fjelltopp. Det ble så fint, personlig og avslappet! 

Festen var lagt til Kleivstua like utenfor Oslo, og for en fest det ble! Stikkordene er konfettikanoner, shots og et dansegulv som tok fullstendig av. Kvalitetsfolk. Kvalitetsdag. Sjekk det ut! 

Bryllup på Byrkjedalstunet - av Lillian Nordbø

Hvor greit er det ikke for en alenefar å møte sin fremtidige kone ved henting og levering i barnehagen? Det oppsto søt musikk, og for jentene gikk etterhvert Jannicke fra å være barnehageansatt til reservemamma.

Jeg elsker når brudepar velger å legge hele dagen til et sted. Det gjorde Jannicke og Johnny, og stedet de valgte var Byrkjedalstunet. Jeg visste allerede på kjærestefotograferingen at dette ville bli bra. Egentlig ikke mest utfra det de planla, men på måten de var med hverandre. De var så oppslukt og forelsket at jeg og kameraet mitt ikke blir en forstyrrelse, men mer som et trivelig tredje hjul på vognen:) De viste iallfall en overveldende glede for å ha funnet hverandre, samt overload med følelser gjennom hele dagen. Da er jobben for meg rimelig inspirerende.

Jeg fikk nylig den fineste anbefalingen av disse fine, og her er et lite utdrag som smelter meg og mitt hjertebarn; kveldsfotografering: «Jeg har ikke telling på hvor mange ganger Johnny har sagt at han er så takknemlig for den lille stunden vi hadde i Gloppedalsura på kvelden, hvor vi bare kunne være oss. Ikke bare for bildene, men også for den gode følelsen.»

Scroll ned for å se mer:)

Liker du Lillian sine bilder og er på jakt etter bryllupsfotograf?

Sommerbryllup på Flø – av Tone Molnes

Bølgesus. Havbris. Sand under bena. Solstråler som varmet mildt. Denne augustdagen viste seg å bli mer enn hva de hadde håpt. Utevielse på en av Sunnmøres mest værutsatte strender. Det måtte bare bli bra. Forberedelsene fant sted på Quality Hotel Ulstein. Bryllupsgjester i alle gangene. Lystig stemning der jeg gikk fra rom til rom mellom brud og brudgom. Som pensjonister på vei til tidenes sommerleir, ble gjestene fraktet med buss til Roppesanden på Flø. Denne gangen var det ikke bruden vi måtte vente på, men solen som snek seg sakte frem fra skyggen av fjellet. Viet i varmt sollys. Med havet tett på. Linn Beate og Tomas: Denne sitter i hjerterota mi ennå! Med god hjelp fra Helene og Gunhild i Drømmebryllup & Events fikk de dagen de hadde drømt om.

Liker du bildene til Tone og er på jakt etter bryllupsfotograf? 

Fantastisk utebryllup på Karmøy av Petrichor & Pine

Ine Andrea i Petrichor & Pine skriver:

Hilde Marie og Kristian tok kontakt da jeg fremdeles bodde og jobbet i Australia. På tross av ti timers tidsforskjell, tok vi oss en kaffe-date over Skype, og det gikk ikke mange minuttene før jeg skjønte at vi var en veldig god match. Etter et år med mailkorrespondanse, var det innmari hyggelig å endelig få gi dem en bamseklem da jeg kom til Karmøy dagen før bryllupet deres sent i juli. Et kvarter senere satt jeg rundt middagsbordet og spiste hjemmelagde pannekaker med hele storfamilien deres, og med det var listen lagt for det som skulle bli en helt fantastisk bryllupshelg!

Hilde Marie og Kristian er nemlig alt det man kan ønske seg i et brudepar. Avslappede, fnisete, lykkelige og så forelsket at det tyter regnbuer ut av ørene deres bare de ser på hverandre. Bryllupet stod hjemme på familiegården der Hilde vokste opp. Utebryllup skulle det nemlig bli, på tross av at gården ligger ute i det vestlandske havgapet. Og gjett om Vestlandet slo på stortromma for å vise hva hun er god for… Rett etter de siste middagstallerkenene var ryddet vekk, kom både tordenvær, vindkast som truet med å røske med seg hele teltet, og strømbrudd på rekke og rad. Om det vippet disse to av pinnen? Ikke et sekund! Da vi løp ut i marka under tordenskyene for å knipse noen ekstra portretter, kunne de knapt slutte å le.

Det er ikke alltid ting går på skinner i løpet av bryllupsdagen. Er det ikke tordenvær og strømbrudd, er det kanskje snøstorm, hetebølge eller en blomsterbukett levert i feil farge. I mitt eget bryllup for to uker siden var det utgangssangen under vielsen som ble feil, og vi endte opp med å gjøre den påtenkte romantiske exiten til sangen «Asshole» av Eminem… Og tro meg, det betyr ingen verdens ting! Gjør som Hilde Marie og Kristian, ta det med et smil, le sammen i regnet; det er sånn man får et drømmebryllup!

Alle foto: Petrichor & Pine

Er du på jakt etter fotograf?

Destinasjonsbryllup i Trinidad og Tobago av Tone Tvedt

Tone Tvedt har fotografert dette fantastiske bryllupet. Hun skriver følgende: 

Jeg er så heldig at jeg fikk reise helt til Trinidad og Tobago for å fotografere det fantastiske DYI bryllupet til Danielle og Dwayne. 

Brudeparet ville ha et avslappet og personlig bryllup med bohemske innslag, så både vielsen og festen ble holdt på samme sted. De giftet seg på Monos Island, i hjemmet til brudens bestemor. Huset hennes blir kalt C´est La Vie og her har Danielle tilbrakt mange av sine barndoms somre. Hagen var pyntet med sittegrupper laget av store dekorative puter og pakistanske tepper, marokkanske lanterner og lyslenker.

Omkranset av alle menneskene de er så glad i gav de hverandre sitt ja nede på flytebrygga. Etter vielsen samlet alle gjestene seg oppe ved huset, og med brudeparet stående i midten ble det holdt et par minutter med taler på rappen. Den siste talen, fra brudgommens endte i en felles skål og jubel. Det syntes jeg var en morsom vri på det, da alle bryllup som feries her i Norge har en toastmaster og en relativt lang talerekke. Etter talene ble det servert buffet med masse herlig, hjemmelaget mat. Gjestene valgte selv hvor de ville sitte, og flere benyttet seg av sittegruppene. Kvelden ble avsluttet med alle gjestene i vill dans ute på dansegulvet.


Liker du det du ser? 


Høstbryllup på Engø gård av Åsmund Holien Mo

Stine og Christian giftet seg en vakker septemberdag. Hele dagen ble tilbrakt på Engø gård, noe jeg synes var en skikkelig god idé. Dagen blir så mye mer avslappet når man er på samme sted gjennom hele dagen. I stedet for å bryte opp med kjøreturer blir det en lang fest full av vin og gode venner. Glemt noe sminke? Manuset til talen? Konfettikanonene?! Null stress, alt er rett i nærheten. Hver gang jeg fotograferer et bryllup hvor alt er på samme sted føler jeg at det gir en helt egen stemning.