8 tips til deg som skal holde en tale til brudeparet

Har du blitt invitert i bryllup og skal holde en tale? Her kommer “alt” du trenger å vite.

  1. Forbered deg! Dette er en no-brainer og trengs vel egentlig ikke å forklares nærmere.

  2. Notater: Ja, du må ha en plan. Veldig få klarer å holde en tale på sparket på en god måte. Aller best er det å skrive ned talen din i stikkordsform, da blir du mer fri fra manus enn om du skriver den ord for ord. 

  3. Talen på mobil? Nei. Det ødelegger rett og slett litt av romantikken når brudgommen står og holder en tale med mobilen i hånda. Dette er ikke en big deal, men det er ikke vanskelig å printe/skrive talen på noen ark eller kort. Det samme gjelder om du er gjest, brud eller mormor :)

  4. Humor: Talen din trenger ikke være et standup show. Ærlige og rørende taler er ofte de aller beste, og om du vil bruke humor, sørg for at poengene dine er gode nok. Husk at feilslått humor = pinlig stillhet.

  5. Du måtte ha vært der. Intern humor/opplevelser er ikke en god idé. Med mindre du kommer til et utrolig morsomt poeng til slutt som alle skjønner.

  6. Short n’ sweet: Hold talen kort! Har du fått beskjed om max 5 minutter, hold deg innenfor det. Har du ikke fått noen tidsbegrensning, hold deg fortsatt innenfor 5 minutter. Øv deg på å lese talen høyt hjemme noen ganger, og ta tiden.

  7. Hvem er talen til? Til slutt, husk at talen hovedsaklig er til brudeparet og ikke til gjestene. Den handler ikke om deg, så ikke gi deg selv en stor rolle i talen. Pinlige historier/drite ut brud/brudgommen: not ok.

  8. Google: Og helt til slutt, unngå å starte talen med å si, «jeg har aldri holdt en tale før, så jeg googlet det og fant ut at…»

 

Skrevet av Vegard Giskehaug