Bryllup på Hardingasete, Hardanger


Skrevet av: Wide in Wonder


Blikkfangerne ønsker å fremme det vi mener er de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i både inn- og utland og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.

Denne gangen er turen kommet til Hardingasete - perlen ved Hardangerfjorden.

Nasjonalromantisk perle

Hardingasete er en perfekt lokasjon for bryllup – godt gjemt i storslagne Hardanger, i idylliske omgivelser rett ved fjorden med en nasjonalromantisk atmosfære. Stedet har gode muligheter for et weekendbryllup om man ønsker det. Middagssalen ligger i en stor låve fra 1860 og har en helt spesiell atmosfære. Her har de også en bar, og kortreist, nydelig mat. Festlokale er også av høy kvalitet, med dansegulv, moderne AV-utstyr, wifi, bar og lounge. Her er det plass til opp mot 90 personer til bryllupsmiddag og fest og opp mot 75 personer til overnatting  i vestlandshus i ulike størrelser, alle opprinnelig fra 1600 til 1870, vestvendt og med utsikt over den vakre fjorden. Husene er restaurerte i gammel stil og byggeteknikk, og samtlige er utrustet med bad og toalett. Sidan husene/hyttene har ulike størrelser, med 2 til 35 overnattingsplasser, kan de ulike gruppene selv bestemme hvordan gjestene skal innlosjeres.

Middagssalen ligger i en stor låve fra 1860 og har en helt spesiell atmosfære. Her har de også en bar, og kortreist, nydelig mat. Festlokale er også av høy kvalitet, med dansegolv, moderne AV utstyr, wifi, bar og lounge.

Nede ved kaien har de et naust som også er opprustet og har langbord i kjelleren og overnattingsrom. De brygger også sitt eget øl og importerer egen vin frå Langedoc.


VÅRE TIPS FOR BRYLLUP PÅ HARDINGASETE

 • Passer et bryllup mellom 80-90 pers. 

 • Flere gode locations for foto på stedet, noe som sparer tid, og det er lett å snike seg ut litt på kvelden for å ta noen bilder i kveldssolen.

 • Book en frisør/makeup-artist som kan komme til stedet.

 • Naustet passer veldig godt til forberedelsene, det er stort, og har godt lys fra vinduene. De andre hyttene kan være noe litt mørke pga små vinduer, men de største vil fungere fint. 

 • Lei inn litt ekstra lys om dere vil gjøre litt utav dansegulvet.


PRAKTISKE OPPLYSNINGER

 • To festsaler - Plass til ca 90 personer i middagssalen, plass til 100 personer i festsalen.

 • Moderne lydanlegg (lys utover det normale fikser brudeparet selv).

 • Ca 10 overnattingshytter med ca 72 senger fordelt på 36 rom. 

 • Mulighet for utevielse på bryggen.

 • Mulighet for weekendbryllup der brudeparet gjør litt jobb selv og blir en del av vertskapet, mens de ansatte står for oppdekking, klargjøring, mat og service.

 • Projektor og lerret i festsalen

 • Lokalet stilles disponibelt for pynting og rigging fredag før bryllupet.

 • Mulighet for egen pynting utover standard oppsett.

 • Gratis parkering.


Lyst til å gifte deg på Hardingasete?

Bryllup på Alchemilla drivhus, Rennesøy

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto: Lillian Nordbø

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto: Lillian Nordbø

Vi i Blikkfangerne holder på med en artikkelserie om noen av de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i vårt langstrakte land, og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.


Tekst og foto: Lillian Nordbø


Et av lokalene som vi ønsker å heie frem er Alchemilla drivhus på Rennesøy i det idylliske Ryfylket - 30 minutters kjøretur fra Stavanger.

Et 1 000 kvadratmeter stort drivhus stod tomt og gründeren Elin Rydningen så muligheten for å få dyrket litt av sin lidenskap. I 2016 stod det første bryllupet og etter det har forespørslene tatt helt av med bryllup hver helg utover sesongen.

Populært lokale

At det på kort tid har blitt et så populært lokale er nok fordi lokalet har sjel i bøtter og spann. Tidligere var det tomater som rommet gartneriet - nå er det en salig miks av retro sofaer, badekar, piano, oljefat og til og med en liten sandstrand med Hawaii-vibber.

Og ja, ikke minst de frittgående hønene som tripper rundt på tunet.

På Alchemilla blir det tvilsomt kleine pauser uten å ha noe å prate om - lokalet bugner over av gjenbruksmaterialer og historiske gjenstander. I tillegg er det et utvalg av spiselige fornøyelser som gjestene kan valse rundt å smake på, samt en egen urtehage.

Slik ser Alchemilla ut

Når man kommer inn i drivhuset blir man møtt med den innbydende strandavdelingen på venstre side. Her er det palmetrær, hengekøyer, en gammel kiste, og den deilige volleyball-sanden. Går man lenger inn i drivhuset passerer man baren omringet av frodige planter og krabbeteiner som taklamper. For ikke å nevne badekarene fulle av is som holder drikkevarene kalde og innbydende.

Innerst inne i lokalet er det laget til en scene på venstre side, mens borddekkingen er til høyre. Og borddekkingen; den varierer naturligvis fra bryllup til bryllup, og Alchemilla samarbeider med brudeparene for å dedikere lokalet til akkurat deres personlige touch. Her er ingen stoler like, og serviset fra Fretex gir også et naturlig variert utgangspunkt for en avslappet og stemningsfull fest.

Alchemilla drives etter økologiske prinsipper og det tilbys catering av kokker med fokus på økologisk og plantebasert mat. Dette toppes gjerne av lokale fisk- og kjøttvarer som tilberedes på grillen. 

Frodig buffet med topping av spiselige blomster pleier å være en suksess og det passer perfekt inn i stemningen i lokalet. Paret kan velge å skaffe matleverandører selv eller å gå for Alchemillas samarbeidspartnere.

Vielse på location

Det er ikke bare festen som kan feires her - det er også fullt mulig å legge vielsen til Alchemilla. Vi i Blikkfangerne elsker når alt er samlet på et sted, og vi ser at det også faller i smak hos gjestene. Man slipper å fraktes rundt, og nyter i stedet det vakre drivhusets goder. Man kan velge å ha seremonien utenfor på marken eller man kan legge den inn i drivhuset; enten ved scenen eller i de frodige sonene rundt i lokalet. Omringet av fuglesang og sol som varmer kropp og sjel mens brudeparet gir hverandre sine løfter. Det er vakkert det.

Et annet superkult aspekt ved dette lokalet er Ryfylke Glamping rett utenfor gartneriet. Behovet for overnattingssted til gjestene førte til at den glamorøse campingen ble etablert. Her kan gjestene gå og legge seg på svære luftmadrasser når de er ferdig med festlighetene. De har også en liten vogn med de mest velduftende toalettene jeg har besøkt. Disse er til disposisjon for både Glamping-gjestene og Alchemillas gjester.

Et av glamping-teltene ligger litt mer isolert fra de andre, og er enda litt mer luksuriøs med bobler på nattbordet og roser på sengen. Her ligger alt til rette for en herlig natt og morgen for brudeparet.

Mine beste tips for bryllupsfeiring på Alchemilla:

 • Det ideelle antal gjester er fra 80-130

 • Urtehagen inne i drivhuset vil for fremtiden lages om til en nydelig arena for intimbryllup

 • Det er lov å ha medbrakt alkohol/drikkevarer, ellers holder lokalet bar og gir barpakkeløsing ved forespørsel

 • Brudepar bør bestille minimum ett år i forveien da det er stor pågang

 • Brudepar har som regel med servitører fra venner/familie

 • Det jobbes med å utbedre temperatursvingningene ila døgnet. Så det kan være et tips å ha gode klær i bakhånd utover natten (eller bare danse seg varm!)

 • Alchemilla ligger naturskjønt til, og det er mange muligheter for foto

 • Om man skulle ønske å ha en kirkelig ramme rundt vielsen ligger Hausken Kyrkje i gåavstand fra Alchemilla. Hvorfor ikke gå i samlet brudefølge ned til Alchemilla? Det var jeg med på, og det var noe så historisk vakkert og samlende ved det.


Leter du etter bryllupsfotograf i Stavanger?


Bryllup i Italia av Michaela Klouda

Å gifte seg blandt vinrankene i Italia er en drøm for veldig mange brudepar. Det krever litt ekstra innsats og planlegging, men det er sååå verdt det når man står der på bryllupsdagen med venner og familie samlet på et varmt og magisk sted, langt vekk fra hverdagen i Norge.
Martine og Anders valgte å gifte seg på Villa Cariola, ikke langt fra Gardasjøen, og fikk hjelp av Italienske Bryllup til å planlegge det hele.
Det var virkelig en italiensk drøm, med hauger av deilig italiensk mat og vin, temperatur godt over gjennomsnittet på en norsk sommer og vanvittig god stemning gjennom tre hele dager.

Vurderer du bryllup i utlandet? Da bør du lese vår guide!

Foto: Michaela Klouda

Bryllup på Solastranden Gård i Stavanger av Michaela Klouda

Det er alltid hyggelig med bryllup på Solastranden gård, og spesielt når det er så kule folk som gifter seg!
Elisabeth og Ola hadde et moderne, avslappet og gjennomført bryllup, og får virkelig 10 poeng i stil!
Fotograferingen foregikk på Ledaal museum før vielsen, en såkalt first look, i tillegg til en herlig kvarter rett etter solnedgang på Solastranden.
De hadde en nydelig og rørende humanetisk vielse i Sola ruinkirke (ja, det går faktisk an!) før middag og fest fortsatte på Solastranden Gård.
Når brudgommen og de fleste kompisene er kokker blir det så klart utsøkt mat, men det aller mest imponerende var kanskje kakebordet hvor samtlige kaker var laget av brudgommens forlover. Og de skuffet ikke for å si det mildt.

Om du vil gifte deg på Solastranden Gård, eller bare vil vite mer, så kan du lese om stedet HER!

Foto: Michaela Klouda

Bryllup på Tou i Stavanger av Eirik Halvorsen

Bryllupsfotograf Stavanger

Gyda og Philip giftet seg på en varm sommerdag i juni. Sol, blå himmel, masse kjærlighet og følelser gjorde denne dagen en fryd å fotografere.

Tekst og foto: Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen Gyda og Philip bryllup-5.jpg

Grundig planlegging la til rette for en avslappet og gjennomført dag med fokus på en god fest med venner og familie. Det er alltid en god idé å ha vielsen på samme sted der festen skal være, for da er alt og alle samlet og man mister ingen tid i kjøring og transport.

Det, blandet med buffet til middag og bli kjent fest dagen før er oppskriften på en bra bryllupsdag tror jeg.

Eller, du kan jo dømme selv!

Brudens frisør: Aprés
Florist: Umulig Bukett
Vielse: Human-Etisk forbund Rogaland
Festlokale: Tou

Liker du bildene og leter etter en flink bryllupsfotograf til å fange minnene dine?

Bryllup På Friestad Gård av Eirik Halvorsen

Bryllupsfotograf Stavanger

Eli og Kjetil giftet seg i Hetlandskirka på Storhaug etterfulgt av fest på Friestad Gård ved Brusand. Og jommen sa jeg fest for Aarrestad-familien knows how to party!

Tekst og bilder: Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen Eli og Kjetil bryllup-14.jpg

Jeg kan ikke understreke nok hvor mye jeg digger at brudeparet har forberedelsene sine hjemme. Ingen kjip frisørsalong. Begge to gjorde seg klar hjemme hos seg og forloveren sin noe som skaper bedre bilder og er mer personlig.
Sorry frisører, men salongene deres er ofte rotete, har dårlig lys, masse Goldwell-plakater og mange andre folk som klipper seg. Pakk en koffert og et speil og gjør brudens forberedelser der bruden er :)

Stavanger og Jæren viste seg fra sin beste side (skiftende skydekke og bygevær) noe brudeparet taklet lekende fint.

Vielse i Hetlandskirka
Fest på Friestad Gård
Blomster av The Wild Florettes

Leter du etter bryllupsfotograf i Stavanger?

Forlovelsesfotografering i Jotunheimen - av Vegard Giskehaug

elopement jotunheimen vegard giskehaug

Amerikanske Tiffany og Tui tok turen til Norge for å gå mange av de mest spektakulære fjellturene landet vårt har å by på. Opp til toppen Knutshøe i Joutenheimen fikk de med seg Vegard Giskehaug for å ta forlovelsesbildene sine.

Vegard forteller: Knutshøe blir omtalt som Besseggens sinna lillebror og jeg skjønner hvorfor. Den ca. 2-timer lange turen opp føltes som en blanding av fjellklatring og avansert/ekstrem turgåing. Det var bratt og majestetisk! Vel fremme på toppen med god utsikt til bl.a. Besseggen fikk vi god tid til å spasere rundt i en utrolig magisk solnedgang og ta noen fantastiske bilder sammen.


Sommerbryllup på Odden Gård - av Vegard Giskehaug

bryllup skien strand kilebygda 022.JPG

Sara og Adrian giftet seg på idylliske Oddengård 20 minutter utenfor Skien på en fantastisk sommerdag. Med stekende sol og en av de vakreste utevielsene jeg har opplevd ble stemningen satt. Sara og Adrian er den typen mennesker som har følelsene på utsiden og konstant går rundt med et stort smil! Dette smitter selvsagt over på alle andre, og gjorde at stemningen alltid var på topp. Det var en stor glede å få være med å dokumentere denne dagen!

Leverandører:

Sara: Brudekjolen er designet av Lusan Mandongus, kjøpt i Judys Atelier. Skoene er fra Bianco og øreringene fra Mestergull. Ringene ble spesiallagd hos Gullsmed Berglihn.
Adrian: Svart dress og blomsterskjorte fra Tiger of Sweden, Gant klokke, brune Riccovero sko, grønn sløyfe fra Michaelis og grønne bukseseler bestilt fra Trendhim.
Blomster: Frk. Flora, Porsgrund Porselenfabrikk
Hår: Marthe Øyri
Liveband: Ove Thorkildsen og Petter Dahlgren.
Dekor & planlegging: Helén Rosvold Andersen

Foto: Vegard Giskehaug


Liker du Vegard Giskehaugs bilder og er på jakt etter bryllupsfotograf?