Forlovelsesbilder langs Lysefjorden av Eirik Halvorsen

Norge er spektakulært, det vet vi jo, og det er en økende trend med par som kommer fra utlandet for å bli fotografert i det vakre landskapet vårt. Kanskje det ikke behøver å være forbeholdt utlendinger. Hva med å kontakte en fotograf og høre om han eller henne kan møte dere en dag dere vil ut og oppleve Norge litt? Jeg sier det bare, altså ;)

Hvis tanken om å reise til et annet sted for å bli fotografert vil kanskje denne artikkelen være interessant å lese.

Krijah og Geethan er opprinnelig fra Sri Lanka men bor i Toronto i Kanada. De kontaktet meg etter å ha sett bildene mine på nettet og ønsket at jeg skulle fotografere dem med naturen vår som backdrop. Veldig gøy å få slike forespørsler!

Tekst og foto: Eirik Halvorsen

Slik skaper dere masse liv på kirketrappen etter vielsen

Foto: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto

Foto: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto

Dere drømmer om magiske bilder på kirketrappen med konfetti og såpebobler, god stemning og masse liv. Men så kommer dagen, dere kommer ut av kirken og ingen av gjestene har med seg verken ris, såpebobler eller noe annet. Faktum er at dersom dere ikke har planlagt eller delegert ansvaret til noen av vennene deres, er sjansen små for at noen har ordnet dette på eget initiativ. 

Men med veldig enkle grep kan dere legge til rette for fantastisk stemning etter vielsen. Bittelitt planlegging er alt som skal til for å skape en opplevelse som verken dere eller gjestene deres vil glemme med det første. Og bildene vil bli magiske, tro meg! 

Her er mine tips til hvordan dere kan skape masse liv og god stemning etter vielsen, basert på mange års erfaring som bryllupsfotograf. 

Skrevet av Jan Ivar Vik

 

Riskasting på kirketrappen

Foto: Eva Helene Storm Hanssen, Moment Studio

Foto: Eva Helene Storm Hanssen, Moment Studio

Å kaste ris mot brudeparet etter vielsen er et fruktbarhetsrituale fra gammelt av. Tradisjonen har avtatt litt i moderne tid, blant annet fordi noen mener at ukokt ris er dødelig for småfugler som spiser det. Det er en myte skal man tro en del eksperter. Fugler er smarte og spiser generelt ikke mat de ikke tåler. Men dersom dere vil være helt sikker på å ikke skade småfugler kan gjestene få utdelt solsikkefrø i stedet. Uansett om det er ris eller solsikkefrø som blir kastet; det skaper masse liv og latter og bildene blir så mye mer levende!

 

Såpebobler i bryllup er moro

Det er alltid en god idé å engasjere gjestene med noe de kan gjøre etter vielsen. Og såpebobler er kjempemorsomt, både for store og små. Men de små bryllups-såpeboblene man får kjøpt er ikke alltid så godt synlige på bildene. Erfaringsmessig er det vanskelig å få til at alle gjestene blåser såpebobler samtidig og at de står plassert riktig i forhold til vindretning. Mitt tips: Vil dere ha perfekte såpebobler på bildene kan dere gå til anskaffelse av et par såpeboblemaskiner og overlate hovedansvaret til et par av gjestene. Ha dette i tillegg til såpebobler til alle gjestene, så ser det mer naturlig ut. Det høres kanskje litt voldsomt ut med såpeboblemaskiner, men de er verken spesielt dyre eller vanskelige å håndtere og de bråker ikke. De fås kjøpt i vanlige leketøysbutikker til 50-150 kr. pr. stk. Selv de rimelige modellene kan blåse hundrevis av bobler i minuttet. Dette kan jo være en fin oppgave - og ikke minst gave - til små brudepiker og brudesvenner. 

 

Konfetti starter festen

Foto: Eva Helene Storm Hanssen, Moment Studio

Foto: Eva Helene Storm Hanssen, Moment Studio

Alle synes det er gøy med konfetti. Det skaper masse liv på kirketrappen og bildene blir kjempestilige. Det finnes spesialkonfetti til bryllup som er biologisk nedbrytbar. Det gjør ryddejobben etterpå litt lettere. Konfetti finnes forøvrig i alle mulige farger og fasonger, til og med egne konfettikanoner. Det er også fullt mulig å lage konfetti selv. 

 

Roseblader er stilfullt

Foto: Jan Ivar Vik

Det kan tenkes at dere ikke liker såpebobler eller ikke vil ha konfetti i håret. Da kan roseblader være perfekt. Kjøp inn roseblader som matcher fargene på brudebuketten eller øvrige detaljer. Det blir så utrolig fine bilder og skaper god stemning utenfor kirken. 

 

Streamers blir mer populært

Foto: Jan Ivar Vik

Streamers er et nokså ukjent fenomen i Norge. Stoffstrimler som gjestene kan vifte med (som på bildet over) er perfekt dersom kirken ikke tillater riskasting eller konfetti. Men det finnes også andre varianter med strimler/lenker av papir eller stoff som kan kastes mot brudeparet. Gjør litt research og finn ut om dette kanskje kan være noe for dere. Et bildesøk på "wedding streamers" vil gi dere masse kreativ inspirasjon. Streamers er veldig vanlig i USA. 

 

Del ut boller til sultne gjester

Foto: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto

Foto: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto

Be noen av vennene deres om å bake boller eller rundstykker som dere kan dele ut etter vielsen. Det kommer til å  bli satt veldig stor pris på.

Det er lenge siden frokost, og fortsatt en stund til middagen starter, så gjestene deres kommer til å elske å få servert noe å spise etter vielsen. Det er en hyggelig gest som viser at dere har tenkt på gjestene deres og at dere setter stor pris på at de er der sammen med dere for å feire dagen deres. 

tre Praktiske tips til slutt

Husk å rydde etterpå. Eller rettere sagt: dere bør delegere ryddeansvaret til noen av vennene deres. Husk også at enkelte kirker kan ha forbud mot å kaste ris, konfetti osv. blant annet på grunn av et trangt tidsskjema mellom hver vielse. Med litt research og planlegging kommer dette til å gå kjempebra.

Spør en av gjestene deres eller toastmasteren om å organisere en naturlig passasje mellom gjestene deres som dere kan gå gjennom mens det blir kastet ris, konfetti, roseblader eller hva det måtte være. Når dere har familie og venner på hver side kan dere få øyekontakt og se alle gjestene deres før dere forlater kirken. Det vil automatisk gjøre at dere stråler mer, får mer naturlige smil, slapper mer av og det er hyggelig at gjestene blir mer synlige på bildene. 

Uansett hva dere planlegger: Dere må ikke glemme at bildene deres blir best om dere tør å by litt på dere selv. Husk at det er deres dag og dere kan gjøre akkurat det dere vil. Juble på kirketrappen, komme dansende mot bilen eller gjøre noe annet som ikke er forventet at dere skal gjøre. Slipp følelsene løs, kos dere og ha det gøy! Det blir det gode bilder av. 

Foto: Jan Ivar Vik
Foto: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto

Foto: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto


Skrevet av Jan Ivar Vik
www.vikfoto.no

 

 

Forlovelsesfotografering i Trollstigen av Lieben Foto

En nydelig men iskald oktobermorgen satte jeg kursen mot Trollstigen hvor jeg skulle møte Marianne og Bjørn som skal gifte seg i august i år. Marianne driver Ljos Foto og er fotograf selv, og vi var enige om at vi ville gjøre noe spesielt for forlovelsesbildene deres. Så i 2 grader og bitende kald vind var vi omtrent alene ved fantastiske Trollstigen denne høstdagen. Vi frøys nesten av oss ansikt og hender, men når resultatet ble disse bildene i flotte omgivelser, da må vi jo bare si at det var vel verdt det!

Alle foto: Lieben Foto

Alle foto: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto

Kjærestebilder fra en nedlagt gruve i Kvinesdal

Blikkfangerne-fotograf Jan Ivar Vik jobber som fotograf i Sarpsborg. Men her har han vært på tur i Kvinesdal og fotografert dette flotte paret i en nedlagt gruve fra 1885 på et sted kalt Knaben. Utrolig kule omgivelser for en kjærestefotografering! Her kan du se noen av bildene hans.

Sjekk ut nettsiden hans her: www.vikfoto.no 

Alle foto: Jan Ivar Vik

#BlikkfangerneForlovelse

Vi i Blikkfangerne elsker forlovelsesbilder, kjærestebilder, parbilder - kall det hva du vil. Vi har valgt å kalle det forlovelsesbilder i forbindelse med bryllup. Det går jo fint an å fotograferes sammen selv om man ikke er forlovet eller om man har vært gift i flere år.

Nå i april og mai kjører vi en kampanje for forlovelsesfotografering og ønsker at så mange som mulig i hele landet henger seg på! Se hvilket scenario som passer for deg og kom i gang allerede i dag:

1. Ta kontakt med fotografen din og spør om forlovelsesbilder. 

2. Skal du gifte deg i år eller neste år? Se steg nr 1.

3. Har du og kjæresten din vært sammen lenge? På tide å fri? Hva med å fri foran kameraet? Se steg nr 1.

4. Er du allerede gift? Fins det en finere gave enn å fotograferes sammen med din elskede? Se steg nr 1.

5. Er du en fotograf? Ikke sitt og vent på at steg nr 1 skal skje. Ta kontakt med kundene dine som allerede har booket deg til bryllupet sitt og tilby dem forlovelsesbilder!

Post bilder på Instagram og tagg med #BlikkfangerneForlovelse i løpet av mai måned velger vi ut noen som vi fremhever i et blogginnlegg med link til hjemmesiden til fotografen!

Bildene under er allerede tagget og vi elsker dem! Trykk på hvert bilde for å følge vedkommende på Instagram <3

Bryllupsbilder i Lofoten, Joseph & Jia - av Vegard Giskehaug Photography

Folk rundt om i verden begynner å få øynene opp for vårt eksotiske land, og da kanskje spesielt fjorder og fjell på Vestlandet og selvsagt; Lofoten. Flere av Blikkfangerne-fotografene har hatt par fra utlandet på besøk som de har fotografert i vår vakre natur.

Jia og Joseph gifter seg sommeren 2017, og tok turen til Svolvær med Vegard Giskehaug for å ta sine bryllupsbilder. Paret kommer fra Singapore hvor det ikke er uvanlig å dra på en liten bryllupsreise i forkant av bryllupet og ta såkalte pre-wedding bilder. Man tar altså bryllupsbilder i god tid før selve dagen, og på bryllupsdagen kan man bruke all tiden på venner og familie. God idé synes vi, med masse god tid til å slappe av, bli kjent og ta gode bilder.

Her er et utvalg av bildene som Vegard tok av Joseph og Jia på deres reise fra Svolvær og utover på alle øyene i Lofoten.

 

Vi har skrevet en artikkel om elopement, les den her!

Sjekk ut Vegards profil og webside: www.vegard.co

I etterpåklokskapens navn

Skrevet av: Eirik Halvorsen

Et godt tips til deg som planlegger bryllup er å prate med mange som har giftet seg før og lære av deres erfaringer. Da jeg skulle gifte meg selv brukte jeg erfaringer fra alle bryllupene jeg hadde fotografert og visste alle tingene vi ikke skulle gjøre. Bryllupsdagen er kun én gang og det er for sent å angre på noe du gjorde eller ikke gjorde i ettertid.

Alyssa og Bryon tok kontakt med meg sent i 2015 fordi de var misfornøyde med bryllupsbildene sine. De holdt på å planlegge en ferietur til Norge og fant hjemmesiden min når de lette etter en bryllupsfotograf til å fotografere dem på ny. Jeg sa selvfølgelig ikke nei til å hjelpe dem med det og etter noen samtaler over Skype ble vi enige om å møtes i Ålesund og kjøre innover Sunnmørsalpene. Jeg tok en prat med henne om bryllupet deres.

Littegrann bakomhistorie før vi setter i gang: Fordi de ikke var fornøyd med bryllupsbildene sine så de det nødvendig å gjøre det på ny. Før bryllupet hadde de ikke noe særlig erfaring med å bruke profesjonell fotograf, slik som de aller fleste egentlig. De gikk for noe som virket som en veldig grei løsning, å hyre ei venninne av svigerinna til Alyssa som fotograferte ved siden av dagjobben. I ettertid angret de veldig på det valget og dette intervjuet vil forhåpentligvis hjelpe deg som leser med å få litt mer erfaring til å ta med inn i bryllupsplanleggingen.

 

Når man planlegger et bryllup er det åpenbart veldig mye å tenke på. Hva var hovedfokuset deres?
- Lokalet, uten tvil. Vi giftet oss i et annet fylke (stat) og alle gjestene våre måtte reise dit så vi brukte mye tid på å undersøke hoteller og lokaler hvor gjestene kunne bo og hvordan det passet med lokalet vi skulle gifte oss i.

Hvor fant dere inspirasjon og informasjon om bryllupsplanlegging?
- Pinterest var til stor hjelp for meg for der kunne jeg se hva andre har gjort før og prøve å finne idéer og muligheter som passet til oss. Søstera mi og nære venner var gift fra før pluss at jeg hadde vært forlover i hvert fall 10 bryllup før mitt eget så jeg hadde mange å rådføre meg med. 
Min mor elsker fotografi og hun gav en lang liste til fotografen over bilder hun ville ha og praktisk talt hang over skulderen hennes under bryllupsdagen.

Husker du noe spesifikt du søkte etter på Google eller Pinterest?
- Kjoleidéer, kakeidéer, poseringsidéer til bilder. Fotografen vår ba oss om å sende Pinterest boards med spesifikke bilder og poseringer som vi likte, noe jeg i ettertid forstår ikke var en så god idé. Du sa veldig klart og tydelig når vi pratet med deg første gangen at du ikke var interessert i å se noen andre sine bilder. Det viste seg å være et godt råd. Når man prater med folk med erfaring så slipper man å søke så mye i blinde også.

Hvordan gikk dere frem for å finne en bryllupsfotograf før bryllupet?
- Svigerinna mi hadde en venn som var fotograf og vi sjekket ut bildene hennes på Facebook. De var fine, hun hadde gode tilbakemeldinger og gav oss rabatt siden vi var i familie med hennes venn. Etter noen mailer frem og tilbake var valget ganske lett.

Under planleggingen av bryllupet deres, hva var deres inntrykk av fotografi som et yrke og hva var forventningene deres til det ferdige resultatet?
- Ikke særlig store egentlig. Jeg husker at jeg sa til fotografen vår at vi ikke er så fotogene og egentlig ingen “bilde-folk”. Tankene mine var at vi bare trenger et eller to fine bilder av oss selv til å henge på veggen. Hun livnærte seg ikke av fotografi da hun hadde en annen jobb som hovedinntekt. Vi syns jo bildene på Facebook så fine ut men vi burde ha pratet mer med henne i forkant.

Jeg har fått et helt nytt inntrykk av hvor viktig personen bak kameraet er. Det gjelder ikke bare bildene og sluttresultatet men personligheten og væremåten er så utrolig viktig.
— Alyssa Aalmo Becker

 

Hvilke kostnader var høyest prioritert i budsjettet deres?
- Definitivt festlokale og maten. Jeg er veldig stolt over at når man kom inn i festlokalet kunne man umiddelbart se at det var meg og Bryon som gifter seg her, men maten stod nok høyest på lista. Dekorasjoner og personifisering var viktig men jeg husker at jeg tenkte “trenger vi virkelig å bruke så mye penger på alle disse tingene?”. Vi holdt det ganske minimalistisk men vår stil og uttrykk var ganske tydelig.

Nå til dags kan “hvem som helst” bli en fotograf og det er jo så mye bra utstyr på markedet. Tror du at personen bak kameraet har noe å si? 
- Ja! Jeg tror ikke at hvem som helst kan bli en fotograf fordi det krever talent og masse tid og øving for å mestre faget. Instagram får det til å virke som om alle er fotografer, men å faktisk ha et øye for kunst og skjønnhet er ikke noe alle har. F.eks. da vi kjørte forbi de røde hyttene så jeg bare noen røde hytter og tenkte “ok”, men du så landskapet og tåken og fjelltoppen som tittet frem og fanget området og stemningen på en helt annen måte enn “normale” mennesker hadde klart.

Foto: Eirik Halvorsen. Trykk på linken for å se hele blogginnlegget.

Foto: Eirik Halvorsen. Trykk på linken for å se hele blogginnlegget.

Hadde du det samme inntrykket av en fotograf før du giftet deg? Hvis ikke, hvorfor tror du det har forandret seg?
- Det inntrykket forandret seg etter at vi jobbet med deg. Jeg har fått et helt nytt inntrykk av hvor viktig personen bak kameraet er. Det gjelder ikke bare bildene og sluttresultatet men personligheten og væremåten er så utrolig viktig. Fotografen i bryllupet vårt var ikke særlig frempå og resonnerte ikke så godt med oss personlig i motsetning til da vi møtte deg to dager før fotograferingen hvor vi følte vi hadde vært venner i mange år.

Bryllupet er over og kun minnene sitter igjen, ville du gjort noen andre valg i forbindelse med planleggingen av bryllupet?
- Absolutt! Jeg tenker på det hver dag. Neida. Joda. Jeg ville gjort mye mer research. Hva slags type fotografi ønsket vi oss? Posert eller ikke? Lys og utvasket stil eller mørk og fargerik? Det er så viktig å bli bedre kjent med fotografen og få en forståelse over hvordan vedkommende er som person. Jeg ville også spurt om stilen og inspirasjonen.
Hvis jeg kunne valgt helt på ny ville jeg nok elopet i stedet for å ha et stort bryllup (les hva en elopement er her).
- Som mange sikkert har sagt før så er det utrolig mange ting som kan gå galt på bryllupsdagen, uansett hvor mye du planlegger. Uavhengig av hva som gikk galt og ikke er jeg kun lei meg for at bryllupsbildene ikke ser ut slik som dagen føltes for oss.

Hva er dine aller beste råd til folk som planlegger bryllupet sitt nå?
- Bestill forlovelsesbilder med bryllupsfotografen du ønsker å bruke. På den måten får du et hands-on inntrykk av hvordan personen er og du får også sett hvordan bildene ser ut. Hvis vi hadde gjort det med vår fotograf hadde jeg gledelig betalt det det kostet for å finne ut at det ikke var riktig fotograf for så å gå videre til en annen.

Les 5 grunner til å ta forlovelsesbilder før bryllupet

- Ikke bry dere om alle andre. Tenk på dere selv og gjør det dere vil. Det er ingenting som er rett eller galt og det viktigste er at dere gjør dagen til deres egen. Det kommer bare til å skje én gang så vær tro mot dere selv og gjør det dere vil!

Historiens første samling med Blikkfangerne

I begynnelsen av april møttes Blikkfangerne i Oslo for den aller første av mange fremtidige samlinger. Et av målene til Blikkfangerne har vært å skape en god organisasjon for profesjonelle bryllupsfotografer i Norge hvor hensikten er å være kolleger i stedet for konkurrenter. Hver og en av medlemmene har veldig mye erfaring innen fotografering og vi tror på at dersom vi deler kunnskap og erfaring med hverandre vil alle sammen vokse og bli enda flinkere. 

Til nå har vi bryllupsfotografer i Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Bergen, Molde og Ålesund og på sikt satser vi på at Blikkfangerne dekker hele landet med de aller flinkeste og mest engasjerte bryllupsfotografene Norge har å by på.

Noen av planene er å holde foredrag og workshops for andre fotografer som ønsker å engasjere seg mer innen bryllupsfotografi og få øynene opp for hvor fantastisk denne jobben kan være. For at vi skal kunne være de beste og sørge for at det vi lærer bort er i toppklasse sørger vi altså for å undervise hverandre, noe som viste seg å være veldig nyttig på den første samlingen rett før påske. 

Ved å bli flinkere sammen i et faglig miljø som vi har skapt vil en fotograf som er medlem av Blikkfangerne kunne utvikle seg og bli enda flinkere til kundebehandling, fange øyeblikk, markedsføring, heve kvaliteten på arbeidet som blir levert til kundene og kunne gi enda bedre service og ytelse. 

Eirik Halvorsen Blikkfangerne-samlingen-20.jpg

Her er kort oppsummert noen av temaene vi presenterte for hverandre: 

Vi snakket om hvordan man booker drømmekunder, og hvordan man kan skape tillit hos kundene ved blant annet å tilby forlovelsesfotografering før bryllupet. Vi delte masse smarte små tips perfekt for oss bryllupsfotografer. Blant annet snakket vi om et smart verktøy for å opprettholde en effektiv arbeidsflyt. Vi hadde også fokus på de viktige bryllupsbildene og hvordan man kan fokusere mer på å fange øyeblikk som har uvurderlig verdi for brudeparene. Vi var også innom temaet søkemotoroptimalisering (SEO) og hvordan man kan bli flinkere til å rangere høyere i søkemotorer som Google.  

Vi er ekstremt stolte over den gode gjengen med flinke bryllupsfotografer vi har klart å bli på den korte tiden siden lanseringa i midten av januar i år. Er du en bryllupsfotograf som tenker at du er et perfekt tilskudd til oss i Blikkfangerne, som har lyst til å fotografere mer heldagsbryllup og som vil spisse deg inn mot bryllupsfotografi er du hjertelig velkommen til å sende oss en søknad

Blikkfangerne har så vidt begynt og fremtiden ser fantastisk ut! Her er noen bilder fra samlingen vi hadde på Smalhans etterfulgt av middag og fest på Hitchhiker. Alle bildene er fotografert av Jan Ivar Vik og Eirik Halvorsen. Klarer du å se hvem som har tatt hvilke bilder? :)

5 grunner til å ta forlovelsesbilder før bryllupet

Stadig flere kjærestepar får øynene opp for å ta forlovelsesbilder før bryllupet. Det er ikke uten grunn. Basert på mange års erfaring med fotografering av både kjærestepar og brudepar ønsket jeg å dele noen av mine erfaringer. Her er de fem viktigste grunnene til hvorfor det er smart å ta bilder sammen med kjæresten din før dere gifter dere. 

Skrevet av Jan Ivar Vik

 

1. Bli kjent med fotografen

Dere tilbringer store deler av bryllupsdagen sammen med fotografen deres, fra forberedelsene om morgenen til festen om kvelden. En forlovelsesfotografering i forkant av bryllupet er en fin måte for dere å bli bedre kjent med bryllupsfotografen deres. Og fotografen har minst like lyst til å bli bedre kjent med dere. Når bryllupsdagen kommer er det mye hyggeligere at dere har en venn som fotograf, og ikke en fremmed.

Bryllupsbildene deres er et samarbeidsprosjekt, derfor er det veldig viktig at dere har god kjemi med fotografen deres. Det synes på bildene om dere klarer å slappe av, kose dere og være dere selv. Tenk så deilig om dere kunne føle at dere var godt forberedt til bryllupsbildene skulle tas - at bryllupsfotograferingen ikke lenger er et usikkerhetsmoment, men noe dere faktisk kan se fram til og glede dere til. Det skal jo bare være gøy! 

2. Lag personlige trykksaker

Bilder av deg og kjæresten er perfekte til bruk i forbindelse med bryllupet. Forlovelsesbilder er perfekt til «save the date»-kort, bryllupsinvitasjoner, annonse i lokalavisen, program til vielsen, gjestebok i bryllupet med bilder av dere, sanghefte, koselige bordkort, innrammede bilder som pynt i festlokalet, bilder til Facebook, bryllupsblogg osv. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det er veldig koselig med en personlig vri på trykksaker og dekorasjoner.

3. Verdifulle minner

Bildene vil ikke bare komme til nytte i bryllupet, men dere vil ha glede av bildene i mange andre sammenhenger også. Bildene er perfekt til å pryde veggene hjemme hos dere og kanskje ønsker dere å lage et eget album eller en fotobok ved siden av bryllupsalbumet. Forlovelsesbildene blir mer og mer verdifulle for hvert år. Barn og barnebarn kommer til å elske å kunne se tilbake på disse bildene av dere. Dette er bilder som vil vare i generasjoner. 

4. bli trygg foran kameraet

Det er ganske vanlig med en prøvetime hos frisør, prøvesmaking av menyen til bryllupsmiddagen og tilpasning av brudekjolen i salongen. Man har øvd på alt fra inngangsmarsj i kirken til brudevalsen om kvelden, men fotograferingen er man kanskje ikke så godt forberedt til. 

Stadig flere par innser at det er lurt å øve seg litt til bryllupsfotograferingen også. Man kan gjerne se på forlovelsesfotograferingen som en slags prøvetime. Det er nemlig ikke så mange som er vant til å bli fotografert. Det er svært få av oss som automatisk er komfortabel med å bli tatt bilder av. Derfor er dette en perfekt anledning for alle par å få øvd litt før man skal ta bryllupsbildene. Dere vil oppleve at dere etter en forlovelsesfotografering vil føle dere mye tryggere foran kameraet. Med erfaring fra forlovelsesfotograferingen kan dere slappe av når bryllupsdagen kommer. Dere kan hoppe over den første «bli komfortabel»-fasen og bruke mer tid på å ha det gøy, og sammen med bryllupsfotografen kan dere skape de fantastiske bildene dere har drømt om. 

5. en date før bryllupet

En typisk forlovelsesfotografering varer ca 1-2 timer og kan enten gjøres lang tid før bryllupet - eller dagen før. Det er opp til dere. Ta en prat med fotografen deres og hør hvilke idéer dere kan gjennomføre sammen. Hva med å ta med fotografen på en aktivitet som forteller noe om hvem dere er og hva dere liker å gjøre sammen? Kanskje driver dere med sykling? Eller klatring? Eller hva med å gjøre noe helt nytt som dere aldri har gjort før. Jeg har vært med mine kunder på blant annet glassblåsing, vindsurfing, grilling i skogen og utforsking av nedlagte gruver. Det er kjempemoro og man blir veldig godt kjent. 

Forlovelsesfotograferingen er kvalitetstid dere har sammen og et koselig avbrekk i bryllupsplanleggingen, som for mange kan være ganske hektisk. Dere som har barn vil sette pris på å få et lite avbrekk fra en travel hverdag for å få litt etterlengtet kjærestetid sammen bare dere to. For det er det det handler om; å være sammen, at dere kan være dere selv og få fine bilder for å ta vare på de gode minnene. 

Kall det gjerne en date. Mange av mine kunder kombinerer forlovelsesfotograferingen med en bedre middag etterpå, når de allerede har ordnet barnevakt, fri fra jobben eller bare har litt tid sammen. Det er perfekt. Tro meg; det kommer dere ikke til å angre på. 

Skrevet av Jan Ivar Vik
www.vikfoto.no

Elopement

Elopement

Du har kanskje hørt om elopement før? Det finnes egentlig ingen norske ord for dette enda så her kommer en liten forklaring på hva en elopement egentlig er.