Septemberbryllup i Ålesund av Lieben Foto

"Anna og Lars giftet seg i Borgund kirke i Ålesund en strålende septemberdag. Det ble en nydelig feiring fylt av mye latter, glede og tårer sammen med familie og venner. Jeg er så glad for at jeg var den som fikk æren av å følge dem fra morgen til kveld på deres store dag!" 

- Synnøve Seljeseth i Lieben Foto


Alle foto: Lieben Foto


Liker du bildene til Lieben Foto? Ta kontakt med henne i dag. 

Bryllup på sensommeren i Stavanger av Lillian Nordbø

Hun hadde fått barnevakt til sine to små sønner for å bli med jobben ut på byen en kveld. Hun ante ikke at hun den kvelden skulle møte en meget spesiell mann som endret hennes liv.
En datter og et hus senere giftet de seg, sensommeren 2017. Og Lillian Nordbø fikk det ærefulle oppdrag å forevige denne flotte kjærlighetshistorien.

Vielse: St.Petri Kirken, Stavanger.
Fest: Strandhuset på Ølberg

Foto: Lillian Nordbø


Liker du bildene til Lillian og er på jakt etter bryllupsfotograf? Ta kontakt med henne i dag!

Låvebryllup på Sankthans av Michaela Klouda

Maria og Asle gikk all in når de arrangerte sitt sommerbryllup på Holm Gård i Holmsbu utenfor Oslo. De fikk hjelp av bryllupsplanlegger Plume & Posy til å skape drømmebryllupet i en fantastisk autentisk låve med flust av lyslenker og fantastisk pynt. De viet seg i Holmsbu kirke rett ved siden av gården og festen startet allerede i kirken med fullt band og dansing ut fra vielsen, med påfølgende drinker og crooning på gårdstunet før middagen satte i gang. Maten var ut av en annen verden og stemningen sto i taket fra første tale til siste dans. I tillegg rakk vi å ta noen stemningsfulle bilder i siste rest av kveldssola i åkeren. Ren magi fra morgen til kveld!

Landlig sensommerbryllup av Camilla Andersen

Urbant og landlig med elektrisk stemning

For et fantastisk bryllup Céline og Sven hadde stelt i stand!

Dette bryllupet hadde alt – og stemningen var deretter! Fra forberedelser hjemme hos bruden med sine forlovere, mimosas og feelgood-tunes fra høyttalerne, til en rørende vielse i majestetiske Uranienborg kirke, til urban shoot og mye latter i gatene på Frogner. 

Så fulgte mingling, middag og fest i mer landlige omgivelser. Brudeparet hadde pusset opp en gammel låve, som tilhørte brudgommens landsted, «Rypeløkka» - til det ugjenkjennelige. Miksen av treverket i en sjarmerende låve, med lysekroner, blomsteroppsatser og hvite duker – representerte brudeparet godt.

Under minglingen fikk gjestene servert sushi og champagne, mens de ble underholdt av et herlig liveband. På menyen stod asian-fushion, med cripsy duck og annet godt, og mellom rettene ble gjestene underholdt av elektrisk fiolin og saksofon. Allerede til forretten, stod alle på stolene og sang med - og stemningen stod i taket. Med to fantastiske toastmastere som sang seg gjennom kvelden, musikkintroer og taler fylt med humor og kjærlighet, føltes 6 timer til bords som 1!

Stilfullt og gjennomført, men avslappet og ekte, urbant og landlig - dette bryllupet var en himmelsk miks av alt man kan ønske seg på den store dagen. Da festen ble avsluttet på morgenkvisten med McDonalds burgere servert på sølvfat, var kvelden komplett! 

Håper du lar deg inspirere! 

Foto: Camilla Andersen

"Vi er så glade for at vi valgte Camilla som vår fotograf, hun er et sprudlende og behaglig vesen som i tillegg tar helt fantastiske bilder. Løsningsorientert, avslappet og smørblid hele veien - hun anbefales på det sterkeste”.
- Céline og Sven


Liker du bildene til Camilla? Ta kontakt med henne i dag!

Sommerbryllup på Rømskog Spa - Av Jan Ivar Vik

bryllup-romskog

Rømskog er en av de aller minste kommunene på Østlandet. Og her, omgitt av skog og vann, ligger et av de fineste hotellene i mils omkrets, Rømskog Spa og Resort. Da jeg kom hit tenkte jeg med det samme; hit har jeg lyst å dra flere ganger. Ikke rart at Hanne og Tommy falt for dette stedet og ønsker å ha bryllupet sitt der. 

Her er noen glimt fra bryllupet til Hanne og Tommy - en fantastisk dag sammen med fantastiske mennesker. 

Foto: Jan Ivar VikLiker du bildene til Jan Ivar Vik og er på jakt etter fotograf? Ta kontakt med han i dag. 

Therese og Rolfs gårdsbryllup - av Lieben Foto

Therese og Rolf Martin giftet seg i Elnesvågen 5. august. Det ble en kjempefeiring med et flott gårdsbryllup på Haukås Utleietun, hvor brudeparet sammen med familien hadde lagt ned mange timers arbeid for å få den perfekte setting for sitt drømmebryllup! Synnøve fra Lieben Foto fikk være med dem fra morgen til kveld for å forevige deres store dag.

Foto: Lieben Foto.


Liker du bildene til Lieben Foto og er på jakt etter fotograf? Ta kontakt med henne i dag.

Inspirasjonsbilder fra Norske bryllupsfotografer # 1

Da er det klart for vår første bloggpost med bilder fra Blikkfangerne Community, Facebook-gruppa vi startet forrige uke. Vi startet Blikkfangerne Community med et ønske om en aktiv og oppløftende plattform hvor bryllupsfotografer kan spørre spørsmål, dele tips og poste sine bryllupsbilder. Med jevne mellomrom vil vi publisere innlegg med våre favorittbilder fra gruppa.

Vi er helt overveldet av hvor mange fantastiske bilder som har blitt postet i gruppa, og gleder oss til å vise de frem!

Er du interessert i, eller driver med bryllupsfotografering? Bli med i gruppa her: 
Blikkfangerne Community på Facebook

Her er noen av våre favoritter fra den første uka:

Bryllup på Lindesnes Fyr av Vegard Giskehaug

Fotograf Vegard Giskehaug har fotografert dette vakre bryllupet på Norges sørligste punkt, Lindesnes Fyr. 

Kaia og Matias sitt bryllup hadde en utrolig fin ramme, med en nydelig vielse foran fyret på Lindesnes. Etter dette dro gjester og brudepar til en kai i nærheten, hvor en koselig gammel skute tok dem videre til Lindesnes havhotell.

Utendørs vielse - bryllupsfotografens drøm

Utendørs vielse. Ordet i seg selv kan kanskje virke avskrekkende på ethvert vordende brudepar i dette langstrakte landet som har ordene «furet værbitt» i nasjonalsangen. Og sant er det, Norge er et land med mye vær, og sommerbryllup er ikke nødvendigvis en garanti for å få flott vær på bryllupsdagen. Men fordelene og det unike ved å ha en utevielse vil nok langt på vei overskygge den lille muligheten for å få skikkelig uvær på bryllupsdagen.


synnøve-lieben.jpg

 

Skrevet av: Synnøve Seljeseth, Lieben Foto


Fotografene i Blikkfangerne har vært vitner til mang en vakker utevielse, og de kan nok trygt si at ingen av brudeparene de har fotografert har angret i etterkant på at de valgte å ha sin vielse utendørs!

I utlandet har det i lange tider vært vanlig å gifte seg utendørs. Det har nok ikke vært like vanlig i Norge, kanskje mye på grunn av tradisjonen med å gifte seg i en kirke, og til dels kanskje for at mange ser på det som risikabelt med tanke på norske værforhold. Når vi nå engang bor i det landet vi gjør, og været kan være såpass uforutsigbart, kan det være smart å ha et alternativ eller en plan b i tilfelle det skulle bli veldig dårlig vær på bryllupsdagen. Det kan være å ha et telt e.l. i bakhånd, ponchoer eller paraplyer til gjestene, kanskje et alternativ innendørs. Men husk at litt ruskevær er ikke farlig, og kan gi like flotte bilder som en strålende solskinnsdag.

Sett fra bryllupsfotografens ståsted, er det mange fordeler ved utevielser. Man trenger ikke å tenke på mørke kirker med dårlig lys, noe som betyr at man har gode lysforhold som vil resultere i bedre bilder. Fotografen vil normalt ha svært god plass til å bevege seg på, noe som betyr at det er gode muligheter til å få bilder fra flere vinkler, lettere å få bilder av brudepars og gjesters reaksjoner, detaljer etc. 

Når man er så heldig å bo i et land som Norge, er det ikke vanskelig å finne fantastiske steder for utevielser. I nydelig natur, eller på et sted som kanskje er spesielt for brudeparet kan man få en unik setting for en vielse. 

Når det gjelder utevielser, er det lurt å sjekke opp på forhånd hvilke lover og regler som gjelder for stedet dere ønsker å gifte dere. Skal dere ha humanistisk vielse, borgerlig vielse eller ønsker dere å bli viet av en prest? Det begynner å bli mer vanlig at man kan finne noen som vil vie dere utendørs, men det finnes fortsatt prester som ikke ønsker å vie andre steder enn i kirken. Dere må kontakte prestekontoret, og deretter er det opp til presten om han eller hun er åpen for å vie utendørs. En humanistisk vielse kan i utgangspunktet gjøres hvor paret selv ønsker. 

Disse kan utføre vigsler etter ekteskapsloven:

  • Prest i Den norske kirke
  • Forstander i registrert trossamfunn som har vigselsrett
  • Sermonileder eller tilsvarende i livssynssamfunn
  • Notarius publicus
  • Norsk utenrikstjenestemann
  • Unitarforbundet
  • Sosialhumanistene
  • Human-Etisk Forbund

Husk å være tidlig ute med å bestille vigsler, da det ofte er stort trøkk på de mest populære datoene i sommermånedene. 

Det er vel knapt noen som har så mye erfaring med og forståelse for lysforhold, sol, lys/skygge enn bryllupsfotografen din. Så er du usikker angående sted og opplegg for din utendørs vielse, ikke vær redd for å spørre fotografen din om råd, de vil sannsynligvis være mer enn villige til å bidra med sin erfaring på området! Sannsynligvis vil nok han/hun være veldig glad for å bli spurt, og kan komme med gode råd om lokasjon, lysforhold, tidspunkt for vielse etc. Så bruk fotografen din, de vil alltid være interessert i å hjelpe, siden deres felles mål vil være å sitte igjen med best mulig bilder fra deres utevielse.

Brudeparets egne erfaringer

Men en ting er fotografenes syn på temaet, vi må også få høre fra et brudepar om deres erfaring med utevielse. Kaja og Jonas valgte å gå for utendørs seremoni, endatil på Nordvestlandet. Da gjelder det å ha is i magen, og det lønte seg! 

«Vi ønsket å ha en utevielse fordi vi syntes det ga en ekstra fin ramme rundt et bryllup som skulle finne sted på en midtsommerdag. Stedet vi hadde sett oss ut var en nydelig prydhage utenfor et gammelt herskapshus, Chateauet i Molde. Da vi fant ut at dette var mulig å leie var valget enkelt. Vi fikk deretter tak i en vigsler som godkjente dette som vigselssted. 

I og med at man aldri kan være sikker på været en sommerdag i Norge var det viktig for oss å ha mulighet til å trekke inn i en bygning.  Dette viste seg også praktisk i forhold til servering etter seremonien og tilgang til toaletter. Når man velger utevielse blir det naturlig nok litt mer planlegging og praktisk arbeid med å klargjøre stedet før vielsen, med sitteplasser, "alter", mikrofon/høyttaler, blomster ol., men dette kan gjøres ganske enkelt.

Vi fikk god hjelp av venner og familie rundt den praktiske gjennomføring på selve dagen. Og det ble absolutt en drømmedag! I etterkant er vi strålende fornøyde med valget om å holde vårt bryllup utendørs. Vi fikk nydelig vær og en fantastisk dag med mennesker vi er glade i. Det hjelper også med skryt fra gjestene som for første gang opplevde vielse utendørs i en vakker hage.»

Foto: Lieben Foto Kaja og Jonas valgte å ha vielsen sin utendørs - og angret absolutt ikke på det valget! 

Foto: Lieben Foto

Kaja og Jonas valgte å ha vielsen sin utendørs - og angret absolutt ikke på det valget! 


Da gjenstår det bare å vise noen nydelige eksempler på utevielser, foreviget av noen av fotografene i Blikkfangerne. Forhåpentligvis kan det inspirere og motivere flere vordende brudepar til å ta valget om å smis i hymens lenker utendørs… Enjoy!

Foto: Tone Molnes
Foto: Tone Molnes
Foto: Jan Ivar Vik
Foto: Jan Ivar Vik