Si ja til deres drømmevielse!

Hvis du lukker øynene og ser for deg drømmebryllupet ditt, hvor står du når dere sier «ja»? Står du i kirka der du ble døpt? I sjøkanten med bare føtter, i hjemmestrikket lusekofte på toppen av et fjell, eller kanskje på tinghuset? Er dere omgitt av venner og familie i hagen til svigers, eller på takterrassen hjemme i leiligheten deres?

I mange år betydde bryllup først og fremst kirkebryllup. I år 2000 var det faktisk hele 6831 flere kirkelige vielser enn borgerlige. Siden den gang har trenden begynt å snu, og nå kan man skape sin drømmevielse, nesten uansett hvordan den måtte se ut. I 2016 var det kun 285 flere kirkevielser enn det var borgerlige – det vil si at nesten halvparten av oss velger å gifte oss utenfor kirkerommet!

Men hvilke alternativer har man egentlig dersom kirka ikke føles helt riktig? Hva er egentlig forskjellen på Human-Etisk vielse og Humanistisk vielse, hva driver Unitarforbundet med, og hva kan ordføreren bringe til bordet? Vi har tatt et lite dypdykk inn i jungelen av vielsesalternativer, og snakket litt med noen av dem som kan det aller best – nemlig vigslere.

Human-Etisk vielse

Human-Etikk er et livssyn. Det vil si at selv om dette er et sekulært alternativ, er det ikke et livssynsnøytralt alternativ til en kirkelig vielse. Human-Etisk Forbund har sitt eget vigselsformular, som vektlegger noen av humanismens viktigste verdier; kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt.

Seremonisjefen i Human-Etisk forbund forteller at vielser gjennom forbundet gir parene veldig mye frihet til å forme seremonien som de ønsker. Dere og vigsleren deres vil få tid til å bli godt kjent på forhånd gjennom samtaler og besøk, og vigsleren skriver en personlig vigselstale til brudeparet basert på disse samtalene. Utover det, kan dere inkludere så mange eller så få kulturelle innslag dere ønsker! Sanger, musikk, dikt, taler, buekorpssoloer – hva enn dere måtte ønske! - er velkomment, men Human-Etiske seremonier kan ikke inneholde religiøst innhold.

Human-Etisk Forbund har viet par i alle kriker og kroker av landet, fra fjelltopper i Aurland til kritthvite sørlandsstrender, så her er det bare fantasien deres som setter grenser.

Verdt å merke seg: Alle kan vies av Human-Etisk forbund, men èn av dere må være medlem.

Ta med dere presten ut!

Husk at dere ikke må gifte dere i kirka for å gifte dere kristelig! Dersom troen deres er viktig for dere, er det ingenting som er finere enn å bringe den inn i vielsen deres. For mange er det naturlig å vie seg i en kirke dersom de ønsker å vie seg kristelig, men det er faktisk ikke nødvendig å legge drømmen om et strandbryllup på hylla bare fordi dere ønsker å bli viet av en prest. Snakk med den lokale presten deres – mange av dem er veldig positive til å få bli med på en litt annerledes ekteskapsinngåelse! 

Verdt å merke seg: Bispedømmet må godkjenne vigselsstedet på forhånd.

Humanistforbundet

Akkurat som Human-Etisk Forbund, er Humanistforbundet basert på det humanistiske livssyn. På spørsmål om hva som gjør humanistiske vielser unike, kunne de fortelle at de opplever det som humanisme i handling å kunne lage parenes vielse akkurat slik det gir mening for dem. Ønsker dere en liten, intim vielse hjemme på kjøkkenet, gjør de det. Ønsker dere en stor folkefest med hele bygda, gjør de det. Ønsker dere å vies i fritt fallskjermfall, er Humanistforbundet klare for utfordringen! Og viktigst av alt: ønsker dere å inkludere kulturelle tradisjoner eller religiøse tekster, symboler eller bønner, hjelper de dere å sette sammen en sammenhengende og personlig vielse som uttrykker hvem dere er. Humanistforbundets vier gladelig to mennesker av ulik kulturell eller religiøs bakgrunn, på en måte som gir rom for å inkludere ritualer som er viktige for begge to. 

Verdt å merke seg: Dere trenger ikke være medlem av Humanistforbundet for å bli viet av dem, men det koster litt mindre dersom èn av dere er medlem, og aller minst dersom dere begge er det.

Ordføreren

Ferskest av alt er at ordførere har fått vigselsrett, og det syns vi er helt topp! En vielse utført av ordføreren kan foregå der dere måtte ønske, men skal det være utendørs må dere har et innendørs alternativ i bakhånd. Dette er kanskje den perfekte vielsesformen for dem som ønsker å holde det kort og konsist, da det kun settes av 15 minutter til seremonien fra start til slutt. Det betyr ikke at dere ikke kan inkludere musikk, dikt eller andre innslag, så lenge det skjer innenfor den disponerte tiden – men noen lang seremoni blir det altså ikke.

Verdt å merke seg: Dersom dere ikke vies i kommunen dere har bostedsadresse, må dere betale for seremonien.

Unitarforbundet

Unitaforbundet er en livssynsorganisasjon som står for absolutt trosfrihet. Tro, ifølge Unitarforbundet, er en personlig opplevelse. Dette gjør at de ikke legger begrensninger på om par ønsker å ha en religiøs eller sekulær seremoni – de er der for å skape en vielse som gir personlig mening for dere som par. For Unitarforbundet er ekteskapet en juridisk ordning. Det høres kanskje litt tørt ut, men det betyr at dere står fritt til å fylle en seremoni med nøyaktig det innholdet dere ønsker. Akkurat som Humanistforbundet, vier de gladelig par der partene tilhører forskjellige trossamfunn og inkluderer meningsfulle ritualer for dem begge. Vi tok oss en prat med en unitarprest, som kunne fortelle at han har utført vielser på alt fra Gaustatoppen til en nudiststrand (komplett med nakne gjester!), så her er det virkelig rom for å boltre seg!

Verdt å merke seg: Også hos Unitarforbundet lønner det seg økonomisk å være medlem, men de vier gladelig ikke-medlemmer også.


Og med det, håper vi dere føler dere litt bedre rustet på å finne den perfekte vigsleren for nettopp dere to!

Tidløst møter edgy - en skikkelig bryllupsfest på Midtåsen

Tidløst, klassisk og ærverdig, men samtidig gøyalt, edgy og avslappet – ikke rart dette ble en drømmedag! 

Fanny og Daniel landet raskt på at de ønsket å holde bryllupet i Sandefjord, brudens hjemby. De gav hverandre sitt rungende ja i Sandar kirke, 31 år etter at brudens foreldre stod foran det samme alteret. Med lyden av blikkbokser mot grus, satte deretter veteranbilen kurs mot Midtåsen. På en høyde over fjorden hviler denne vakre villaen, opprinnelig tilhørende skipsreder Anders Jahre, som var gudfaren til Fannys morfar! Atmosfæren og historien slo imot meg i det jeg entret dette nydelige hjemmet, der tiden har stått stille i snart 100 år. Jeg kunne kjenne duften av sigar, høre latter, jazz og klirring i krystall, og kjenne hvordan det blafret i lyset fra tunge kandelabere. Like selvfølgelig som måten husets vegger bærer historien, tredde Fanny og Daniel inn i den samme verdenen, og de eide det! Så himla fine! Hele bryllupet var som tatt ut av en film, og er det noe jeg eeeeelsker er det fotografier som gir en følelse av at de egentlig er filmstills.  Etter fotograferingen fortsatte festen i den samme ballsalen som Fannys foreldre feiret til, den gangen for mer enn 30 år siden. I ettertid måtte jeg nesten finne opp et nytt ord, for å beskrive dette nydelige paret, som er intet mindre enn - fandalicious!  

 

«Å få ha Camilla som bryllupsfotograf var virkelig en drøm. Ikke bare sitter vi igjen med fantastiske bilder som fanger de store og små øyeblikkene, som vi har fått utallige komplimenter for i ettertid av venner og kjente. Camilla var også en bryllupsekspert jeg kunne lene meg på hele dagen: ikke bare minnet hun meg på brudebuketten min da jeg holdt på å glemme den på vei ned kirkegulvet, hun ga også råd på hvilke accessoirer jeg kunne droppe da jeg ble usikker, og anbefalte meg å ikke være redd for om kjolen min ble litt skitten under fotograferingen – begge beslutninger jeg i ettertid er SÅ glad for! Camilla er en dyktig, varm og profesjonell fotograf som vi anbefaler på det sterkeste!!  

– Fanny og Daniel 

Alle foto: Camilla Andersen

Leverandører:  

Location: https://www.midtaasen.no/ 

Middag og fest: https://www.scandichotels.no/hotell/norge/sandefjord/scandic-park-sandefjord 

Vielse: https://kirken.no/nb-NO/fellesrad/Den-norske-kirke-i-Sandefjord/om-oss/artikkelliste-kirkebygg/sandar-kirke/ 

Kjole: https://www.pronovias.com/int-en/ 

Florist: http://www.piablomster.no/ 

Hår og MUA: https://www.facebook.com/BrisFrisor/ 

Midtåsen@millifotowedding-7.jpg
Midtåsen@millifotowedding-2.jpg
Midtåsen@millifotowedding-3.jpg
Midtåsen@millifotowedding-6.jpg
Midtåsen@millifotowedding-8.jpg
Midtåsen@millifotowedding-9.jpg
Midtåsen@millifotowedding-10.jpg
Midtåsen@millifotowedding-11.jpg
Midtåsen@millifotowedding-13.jpg
Midtåsen@millifotowedding-14.jpg
Midtåsen@millifotowedding-15.jpg
Midtåsen@millifotowedding-17.jpg
Midtåsen@millifotowedding-19.jpg
Midtåsen@millifotowedding-20.jpg
Midtåsen@millifotowedding-22.jpg
Midtåsen@millifotowedding-24.jpg
Midtåsen@millifotowedding-27.jpg
Midtåsen@millifotowedding-30.jpg
Midtåsen@millifotowedding-33.jpg
Midtåsen@millifotowedding-42.jpg
Midtåsen@millifotowedding-43.jpg
Midtåsen@millifotowedding-44.jpg
Midtåsen@millifotowedding-45.jpg
Midtåsen@millifotowedding-46.jpg
Midtåsen@millifotowedding-51.jpg
Midtåsen@millifotowedding-52.jpg
Midtåsen@millifotowedding-56.jpg
Midtåsen@millifotowedding-61.jpg
Midtåsen@millifotowedding-62.jpg
Midtåsen@millifotowedding-66.jpg
Midtåsen@millifotowedding-67.jpg
Midtåsen@millifotowedding-68.jpg
Midtåsen@millifotowedding-72.jpg
Midtåsen@millifotowedding-73.jpg
Midtåsen@millifotowedding-75.jpg
Midtåsen@millifotowedding-76.jpg
Midtåsen@millifotowedding-77.jpg
Midtåsen@millifotowedding-79.jpg
Midtåsen@millifotowedding-80.jpg
Midtåsen@millifotowedding-81.jpg
Midtåsen@millifotowedding-83.jpg

Kunstnerisk bryllup på den australske landsbygden - av Petrichor and Pine

Når en kunstner gifter seg med en arkitekt, er det stor sannsynlighet for at estetikken kommer til å bli planlagt nøye. Emma og Andrew lever begge av å være kreative, så når jakten på det perfekte bryllupslokalet startet, var det Montsalvat som raskt fanget oppmerksomheten deres. En gammel kunstnerkoloni fra 30-tallet, gjemt vekk i en skog i utkanten av Melbourne, fylt til randen av små kriker og kroker, tårn og hemmelige loftpassasjer - det kunne knapt bli en bedre match. Sleng på masse personlige detaljer - en vintage brudekjole, bestemorens gamle håndveske, foreldrenes bryllupsbilder som pyntet opp bordene - og jeg var i fotograf-himmelen.

Men når alt kommer til alt, så er et lokale bare et lokale. Det som virkelig gjorde dette bryllupet så spesielt, var menneskene til stede. Sjeldent møter jeg par som er så utrolig støttende for hverandres håp, drømmer og lidenskaper som det Emma og Andrew er for hverandre. Gjennom de ti årene de har tilbragt som kjærester, har de flere ganger måtte bo på hver sin side av kloden i lange perioder av gangen. Karrierene deres har tatt noen krumspring i spennende retninger, og det har separert dem geografisk, men de har fortsatt å være et like sterkt par gjennom alt. Det er så tydelig at de bare ønsker så mye glede, suksess og eventyr for hverandre som mulig, og det er det aller beste grunnlaget man kan ha når man sier ja.

Tekst og bilder: Petrichor and Pine

Emma Andrew slideshow.jpg
Emma Andrew slideshow-9.jpg
Emma Andrew slideshow-8.jpg
Emma Andrew slideshow-11.jpg
Emma Andrew slideshow-13.jpg
Emma Andrew slideshow-17.jpg
6.jpg
Emma Andrew slideshow-35.jpg
Emma Andrew slideshow-36.jpg
Emma Andrew slideshow-38.jpg
Emma Andrew slideshow-48.jpg
Emma Andrew slideshow-50.jpg
Blog emma andy-4.jpg
7.jpg
Blog emma andy-6.jpg
10.jpg
11.jpg
5.jpg
4.jpg
Emma Andrew slideshow-94.jpg
Emma Andrew slideshow-96.jpg
Emma Andrew slideshow-103.jpg
14.jpg
Emma Andrew slideshow-110.jpg
Emma Andrew slideshow-118.jpg
15.jpg
Emma Andrew slideshow-135.jpg
Emma Andrew slideshow-175.jpg
Emma Andrew slideshow-177.jpg
Emma Andrew slideshow-178.jpg

Tredagers bryllup på Ilsetra på Hafjell - av Petrichor and Pine

Så fort de får sjansen, hiver Julie og Stian seg i bilen fra Oslo for å tilbringe tid på den lille hytta deres på Hafjell. Den ligger helt innerst på en snirklete skogsvei, og i tømmerveggene sitter hundrevis av fantastiske minner om kvalitetstid tilbragt sammen til fjells, både med og uten familien deres. Da de begynte på bryllupsplanleggingen, var det ingen tvil; det måtte bare bli på Hafjell.

En fredag i august trillet vi derfor inn på tunet til Ilsetra, et helt herlig hotell som ligger et steinkast fra familiehytta. Julie og Stian hadde invitert til fest både fredag og lørdag, så folk kunne kose seg tre dager til ende. FOR en helg det ble! Omgitt av en håndfull hytter, mil på mil med lyng, stillhet og gressende sauer, ble det danset og feiret og quizzet og festet til langt ut i morgentimene. Tusen takk, Julie og Stian, for at jeg fikk bli med dere til fjells! Hafjell vil jeg tilbake til!

Bryllup på Ilsetra Hafjell_.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-3.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-4.jpg
1.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-7.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-8.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-9.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-12.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-19.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-22.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-24.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-23.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-25.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-26.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-27.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-28.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-29.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-30.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-33.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-34.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-37.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-40.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-41.jpg
2.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-42.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-44.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-45.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-48.jpg
Bryllup på Ilsetra Hafjell_-51.jpg

Bryllup på Hardingasete, Hardanger


Skrevet av: Wide in Wonder


Blikkfangerne ønsker å fremme det vi mener er de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i både inn- og utland og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.

Denne gangen er turen kommet til Hardingasete - perlen ved Hardangerfjorden.

Foto: Kristianne Marøy

Foto: Kristianne Marøy

Nasjonalromantisk perle

Hardingasete er en perfekt lokasjon for bryllup – godt gjemt i storslagne Hardanger, i idylliske omgivelser rett ved fjorden med en nasjonalromantisk atmosfære. Stedet har gode muligheter for et weekendbryllup om man ønsker det. Middagssalen ligger i en stor låve fra 1860 og har en helt spesiell atmosfære. Her har de også en bar, og kortreist, nydelig mat. Festlokale er også av høy kvalitet, med dansegulv, moderne AV-utstyr, wifi, bar og lounge. Her er det plass til opp mot 90 personer til bryllupsmiddag og fest og opp mot 75 personer til overnatting  i vestlandshus i ulike størrelser, alle opprinnelig fra 1600 til 1870, vestvendt og med utsikt over den vakre fjorden. Husene er restaurerte i gammel stil og byggeteknikk, og samtlige er utrustet med bad og toalett. Sidan husene/hyttene har ulike størrelser, med 2 til 35 overnattingsplasser, kan de ulike gruppene selv bestemme hvordan gjestene skal innlosjeres.

Middagssalen ligger i en stor låve fra 1860 og har en helt spesiell atmosfære. Her har de også en bar, og kortreist, nydelig mat. Festlokale er også av høy kvalitet, med dansegolv, moderne AV utstyr, wifi, bar og lounge.

Foto: Kristianne Marøy

Foto: Kristianne Marøy

Nede ved kaien har de et naust som også er opprustet og har langbord i kjelleren og overnattingsrom. De brygger også sitt eget øl og importerer egen vin frå Langedoc.


VÅRE TIPS FOR BRYLLUP PÅ HARDINGASETE

 • Passer et bryllup mellom 80-90 pers. 

 • Flere gode locations for foto på stedet, noe som sparer tid, og det er lett å snike seg ut litt på kvelden for å ta noen bilder i kveldssolen.

 • Book en frisør/makeup-artist som kan komme til stedet.

 • Naustet passer veldig godt til forberedelsene, det er stort, og har godt lys fra vinduene. De andre hyttene kan være noe litt mørke pga små vinduer, men de største vil fungere fint. 

 • Lei inn litt ekstra lys om dere vil gjøre litt utav dansegulvet.


PRAKTISKE OPPLYSNINGER

 • To festsaler - Plass til ca 90 personer i middagssalen, plass til 100 personer i festsalen.

 • Moderne lydanlegg (lys utover det normale fikser brudeparet selv).

 • Ca 10 overnattingshytter med ca 72 senger fordelt på 36 rom. 

 • Mulighet for utevielse på bryggen.

 • Mulighet for weekendbryllup der brudeparet gjør litt jobb selv og blir en del av vertskapet, mens de ansatte står for oppdekking, klargjøring, mat og service.

 • Projektor og lerret i festsalen

 • Lokalet stilles disponibelt for pynting og rigging fredag før bryllupet.

 • Mulighet for egen pynting utover standard oppsett.

 • Gratis parkering.


Lyst til å gifte deg på Hardingasete?

Bryllup på Alchemilla drivhus, Rennesøy

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto: Lillian Nordbø

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto: Lillian Nordbø

Vi i Blikkfangerne holder på med en artikkelserie om noen av de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i vårt langstrakte land, og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.


Tekst og foto: Lillian Nordbø


Et av lokalene som vi ønsker å heie frem er Alchemilla drivhus på Rennesøy i det idylliske Ryfylket - 30 minutters kjøretur fra Stavanger.

Et 1 000 kvadratmeter stort drivhus stod tomt og gründeren Elin Rydningen så muligheten for å få dyrket litt av sin lidenskap. I 2016 stod det første bryllupet og etter det har forespørslene tatt helt av med bryllup hver helg utover sesongen.

Populært lokale

At det på kort tid har blitt et så populært lokale er nok fordi lokalet har sjel i bøtter og spann. Tidligere var det tomater som rommet gartneriet - nå er det en salig miks av retro sofaer, badekar, piano, oljefat og til og med en liten sandstrand med Hawaii-vibber.

Og ja, ikke minst de frittgående hønene som tripper rundt på tunet.

På Alchemilla blir det tvilsomt kleine pauser uten å ha noe å prate om - lokalet bugner over av gjenbruksmaterialer og historiske gjenstander. I tillegg er det et utvalg av spiselige fornøyelser som gjestene kan valse rundt å smake på, samt en egen urtehage.

Slik ser Alchemilla ut

Når man kommer inn i drivhuset blir man møtt med den innbydende strandavdelingen på venstre side. Her er det palmetrær, hengekøyer, en gammel kiste, og den deilige volleyball-sanden. Går man lenger inn i drivhuset passerer man baren omringet av frodige planter og krabbeteiner som taklamper. For ikke å nevne badekarene fulle av is som holder drikkevarene kalde og innbydende.

Innerst inne i lokalet er det laget til en scene på venstre side, mens borddekkingen er til høyre. Og borddekkingen; den varierer naturligvis fra bryllup til bryllup, og Alchemilla samarbeider med brudeparene for å dedikere lokalet til akkurat deres personlige touch. Her er ingen stoler like, og serviset fra Fretex gir også et naturlig variert utgangspunkt for en avslappet og stemningsfull fest.

Alchemilla drives etter økologiske prinsipper og det tilbys catering av kokker med fokus på økologisk og plantebasert mat. Dette toppes gjerne av lokale fisk- og kjøttvarer som tilberedes på grillen. 

Frodig buffet med topping av spiselige blomster pleier å være en suksess og det passer perfekt inn i stemningen i lokalet. Paret kan velge å skaffe matleverandører selv eller å gå for Alchemillas samarbeidspartnere.

Vielse på location

Det er ikke bare festen som kan feires her - det er også fullt mulig å legge vielsen til Alchemilla. Vi i Blikkfangerne elsker når alt er samlet på et sted, og vi ser at det også faller i smak hos gjestene. Man slipper å fraktes rundt, og nyter i stedet det vakre drivhusets goder. Man kan velge å ha seremonien utenfor på marken eller man kan legge den inn i drivhuset; enten ved scenen eller i de frodige sonene rundt i lokalet. Omringet av fuglesang og sol som varmer kropp og sjel mens brudeparet gir hverandre sine løfter. Det er vakkert det.

Et annet superkult aspekt ved dette lokalet er Ryfylke Glamping rett utenfor gartneriet. Behovet for overnattingssted til gjestene førte til at den glamorøse campingen ble etablert. Her kan gjestene gå og legge seg på svære luftmadrasser når de er ferdig med festlighetene. De har også en liten vogn med de mest velduftende toalettene jeg har besøkt. Disse er til disposisjon for både Glamping-gjestene og Alchemillas gjester.

Et av glamping-teltene ligger litt mer isolert fra de andre, og er enda litt mer luksuriøs med bobler på nattbordet og roser på sengen. Her ligger alt til rette for en herlig natt og morgen for brudeparet.

Mine beste tips for bryllupsfeiring på Alchemilla:

 • Det ideelle antal gjester er fra 80-130

 • Urtehagen inne i drivhuset vil for fremtiden lages om til en nydelig arena for intimbryllup

 • Det er lov å ha medbrakt alkohol/drikkevarer, ellers holder lokalet bar og gir barpakkeløsing ved forespørsel

 • Brudepar bør bestille minimum ett år i forveien da det er stor pågang

 • Brudepar har som regel med servitører fra venner/familie

 • Det jobbes med å utbedre temperatursvingningene ila døgnet. Så det kan være et tips å ha gode klær i bakhånd utover natten (eller bare danse seg varm!)

 • Alchemilla ligger naturskjønt til, og det er mange muligheter for foto

 • Om man skulle ønske å ha en kirkelig ramme rundt vielsen ligger Hausken Kyrkje i gåavstand fra Alchemilla. Hvorfor ikke gå i samlet brudefølge ned til Alchemilla? Det var jeg med på, og det var noe så historisk vakkert og samlende ved det.


Leter du etter bryllupsfotograf i Stavanger?


Bryllup i Italia av Michaela Klouda

Å gifte seg blandt vinrankene i Italia er en drøm for veldig mange brudepar. Det krever litt ekstra innsats og planlegging, men det er sååå verdt det når man står der på bryllupsdagen med venner og familie samlet på et varmt og magisk sted, langt vekk fra hverdagen i Norge.
Martine og Anders valgte å gifte seg på Villa Cariola, ikke langt fra Gardasjøen, og fikk hjelp av Italienske Bryllup til å planlegge det hele.
Det var virkelig en italiensk drøm, med hauger av deilig italiensk mat og vin, temperatur godt over gjennomsnittet på en norsk sommer og vanvittig god stemning gjennom tre hele dager.

Vurderer du bryllup i utlandet? Da bør du lese vår guide!

Foto: Michaela Klouda

Bryllup på Solastranden Gård i Stavanger av Michaela Klouda

Det er alltid hyggelig med bryllup på Solastranden gård, og spesielt når det er så kule folk som gifter seg!
Elisabeth og Ola hadde et moderne, avslappet og gjennomført bryllup, og får virkelig 10 poeng i stil!
Fotograferingen foregikk på Ledaal museum før vielsen, en såkalt first look, i tillegg til en herlig kvarter rett etter solnedgang på Solastranden.
De hadde en nydelig og rørende humanetisk vielse i Sola ruinkirke (ja, det går faktisk an!) før middag og fest fortsatte på Solastranden Gård.
Når brudgommen og de fleste kompisene er kokker blir det så klart utsøkt mat, men det aller mest imponerende var kanskje kakebordet hvor samtlige kaker var laget av brudgommens forlover. Og de skuffet ikke for å si det mildt.

Om du vil gifte deg på Solastranden Gård, eller bare vil vite mer, så kan du lese om stedet HER!

Foto: Michaela Klouda